четвер, 22 листопада 2012 10:57

Екстремісти в Пакистані підірвали мечеть: 22 людини загинули, 50 поранені

Число жертв теракту в пакистанському Равалпінді досягло 22 людей, більше 50 поранені.

Пізно ввечері в середу терорист-смертник привів в дію потужну бомбу в одній з шиїтських мечетей міста-супутника пакистанської столиці, в якому розташований також штаб сухопутних військ Пакистану. У храмі знаходилася велика кількість вірян, які святкують мусульманський місяць мухаррам.

Раніше повідомлялося, що смертник підірвав себе на шляху траурної процесії, яка прямувала до місцевої шиїтської мечеті. Серед загиблих є діти.

Автор: Фото: Reuters
  Серед загиблих є діти
Серед загиблих є діти

Будинок мечеті було серйозно пошкоджено в результаті вибуху. За даними поліції, на місці події було виявлено ще декілька вибухових пристроїв.

За версією слідства, даний вибух є справою рук екстремістів з руху пакистанських талібів "Техрік-і-талібан Пакистан", відповідальних за більшість здійснюваних у цій південноазіатській країні терористичних актів.

У середу пакистанські екстремісти здійснили ще два теракти. Один з них стався в місті Кветті в провінції Белуджистан і забрав життя п'ятьох людей. Семеро поранені. Як повідомили сьогодні місцеві ЗМІ, потужна бомба була приведена в дію на одній з доріг міста в той момент, коли повз проїздили декілька автомашин, в яких знаходилися військовослужбовці пакистанської армії. Серед загиблих - троє військових.

Інший теракт здійснений біля шиїтської мечеті в Карачі, де повним ходом йшли заходи з нагоди настання місяця мухаррам.

Автор: Фото: Reuters
  Будинок мечеті було серйозно пошкоджено в результаті вибуху
Будинок мечеті було серйозно пошкоджено в результаті вибуху

Діючі в Пакистані сунітські угруповання щорічно під час мухаррама влаштовують серії кривавих вилазок, жертвами яких стають мусульмани-шиїти. Посилення заходів безпеки в період свят особливого успіху, як правило, не приносить.

Відзначається також, що теракти і вилазки екстремістів помітно почастішали напередодні саміту восьми країн ісламського світу в Ісламабаді. У зустрічі, яка відкриється за добу, візьмуть участь президенти, глави урядів і міністри закордонних справ Бангладешу, Єгипту, Індонезії, Ірану, Малайзії, Нігерії, Пакистану і Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Екстремісти в Пакистані підірвали мечеть: 22 людини загинули, 50 поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути