середа, 13 травня 2015 08:36

Експерти розповіли про останні переміщення бойовиків

Експерти розповіли про останні переміщення бойовиків
Фото: ipress.ua

Бойовики посилюють свої ряди та боєздатність, перекидаючи техніку і засоби на всіх напрямках.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи "Інформаційний спротив" і народний депутат Дмитро Тимчук.

Через Макіївку в Донецьк прибули дві групи бойовиків по 50-60 чоловік. Крім того, зі складу тактичної групи терористів, зосередженої в районі н.п. Ясинувата, у південні райони Донецька перекидається бронетехніка (зафіксований маневр танкової групи з 7 одиниць, у супроводі спецтранспорту).

Триває посилення військ терористів шляхом перегрупування сил і засобів з глибини до переднього краю. Зокрема, на лінії Світлодарськ -Луганский відзначається поява нової тактичної групи противника (до мотострілецького батальйону, діє окремими підрозділами рівня взвод-рота у всій смузі від н.п.Майорське до н.п.Красний Орач). Діюча в цьому ж районі бронегруппа бойовиків отримала посилення - ще 4 танки і 3 ББМ (2 БТР-80 і 1 МТ-ЛБ) зі складу "Горлівського гарнізону" терористів.

Зафіксована перекидання 11 одиниць бронемашин (ББМ) бойовиків східніше Луганська на Миколаївку до району н.п.Станиця Луганська. Примітно, що через "паливний дефіцит" у самому Луганську разом із бойовою технікою терористів переміщаються паливозаправники.

Протягом доби зафіксовано активне переміщення автоколон на відрізку між Лутугиним і Красним Лучем, між Макіївкою та Єнакієвим, від Старобешевого на Докучаєвськ, у Донецьку і передмістях, а також у Луганську і двох прилеглих напрямках - на Металіст і на Лутугине.

Також триває активний рух транспорту в районі Краснодону та Іловайська (перевалочна база для військових вантажів бойовиків). В Іловайськ зайшов ешелон з танковими двигунами з Росії (приблизно 100 штук), йде розвантаження.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли про останні переміщення бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути