середа, 16 грудня 2020 08:13

Експертизи нема, а від квартир треба відмовитися: на Позняках розбирають зруйнований вибухом будинок

Експертизи нема, а від квартир треба відмовитися: на Позняках розбирають зруйнований вибухом будинок
21 червня потужний вибух зруйнував частину 10-поверхівки на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 у Києві. П'ятеро людей загинули, стільки ж опинилися в лікарні. Без житла лишилися 125 осіб. Фото: facebook.com/pisanenkoml

У Києві на Позняках почався демонтаж зруйнованої вибухом багатоповерхівки, який триватиме всю зиму. Робітники кажуть, що процес складний, бо по боках стоять житлові секції, а на розібрання руйнувань у них піде щонайменше з тиждень на один поверх.

Тим часом власникам зруйнованих помешкань висунули ультиматум. Мають відмовитися від своїх квартир, інакше не отримають матеріальну допомогу. Про це Gazeta.ua розповіла одна із постраждалих Марина Писаненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух на Позняках: будинок знесуть за 15 млн

"Нам висувають ультиматуми, лише після виконання яких ми зможемо отримати кошти на ремонт. Але ми не можемо відмовитися від цих квадратних метрів на даному етапі. Оскільки на сьогодні лише 10 родин з 40 мають документи - право власності на нове житло. Отже відмовившись від цього і не отримавши нового – люди залишаться взагалі ні з чим. Хоча від самого початку про таку умову не йшлося. Лише дві родини з 40 отримали матеріальну допомогу на здійснення ремонту, гарантовану КМДА. Аж шість родин з 40 не мають взагалі ніяких письмових документальних підтверджень", - розповіла Марина Леонідівна.

Додала, що експертиза з причин вибуху в будинку досі не готова.

21 червня потужний вибух зруйнував частину 10-поверхівки на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 у Києві. Рвонуло у 6-му підїзді висотки близько 10-ї ранку. Обвалилися 16 квартир із четвертого по восьмий поверх. П'ятеро людей загинули, стільки ж опинилися в лікарні. Без житла лишилися 125 осіб. Вибух стався через витік газу, за однією з версій. За другою — у будинку могла здетонувати вибухівка, казали тоді. Проте остаточних висновків експертизи немає й досі. Не встановлений винуватець.

Зараз ви читаєте новину «Експертизи нема, а від квартир треба відмовитися: на Позняках розбирають зруйнований вибухом будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути