вівторок, 01 серпня 2023 20:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерт відповів, чи спроможні українські морські дрони знищити флагман російського флоту

Експерт відповів, чи спроможні українські морські дрони знищити флагман російського флоту
Експерт відповів, чи спроможні українські морські дрони знищити флагман російського флоту. Фото: CNN

Українські морські дрони за своєю потужністю спроможні знищити, або значно пошкодити будь який корабель російського флоту, який перебуває у Чорному морі.

Однак ворог наростив певні можливості протидіяти таким дронам. Про це під час брифінгу у медіацентрі "Україна-Одеса" розповів військовий експерт, капітан 1 рангу запасу ВМС ЗСУ Андрій Риженко, пише "УНІАН".

Зокрема, він прокоментував повідомлення міноборони РФ про те, що в ніч на 1 серпня українські безекіпажні катери атакували патрульні кораблі "Сергій Котов" та "Василь Биков", які перебувають у південно-західній частині Чорного моря.

Експерт зазначив, що за даними протвника, всі три дрони знищено, однак поки достеменно невідомо, чим саме ця атака завершилась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як тестують українські морські дрони на секретному полігоні" - CNN

"Але якщо такий дрон, який несе 300 кг вибухівки на борту, влучить у корабель типу "Василь Биков" (патрульний корабель –Gazeta.ua), він буде знищений. Навіть якщо він влучить у фрегат типу "Адмірал Ессен" та "Адмірал Макаров" (після потоплення у квітні 2022 року крейсера "Москва" став флагманом Чорноморського флоту РФ – Gazeta.ua), він теж буде знищений чи дуже сильно пошкоджений", – наголосив фахівець.

Водночас він додав, що противник відпрацював протидиверсійну оборону як під час стоянки на якорі, так і під час пересування. Також ворог наростив певні можливості протидіяти таким дронам.

"Вони багато уваги приділяють спостереженню. Ми поки точно не знаємо, чим завершилася атака сьогодні вночі, за джерелами противника, він щось знищив", – зазначив Риженко.

Міністерство оборони Російської Федерації заявило про нібито атаку морських безпілотників на два російські військові кораблі в Чорному морі за 340 км від Севастополя.

Дрони були знищені, звітує вороже відомство. Там повідомили, що Україна нібито здійснила безуспішну спробу атакувати патрульні кораблі "Сергей Котов" та "Василий Быков" Чорноморського флоту трьома морськими безекіпажними катерами.

Зараз ви читаєте новину «Експерт відповів, чи спроможні українські морські дрони знищити флагман російського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути