вівторок, 30 серпня 2022 17:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерт спрогнозував, що відбуватиметься на фронті наступні кілька місяців

Експерт спрогнозував, що відбуватиметься на фронті наступні кілька місяців
Карта бойових дій в Україні. Фото: deepstatemap.live

Російська армія вже не має потенціалу для подальшого наступу на Україну, однак у наступні кілька місяців триватимуть активні бойові дії.

Про це в ефірі телеканалу "FreeДом" заявив військовий експерт Сергій Грабський. Він наголосив, що зараз є певний рівень балансу, коли сторони не будуть здатні вести широкомасштабних наступальних дій, пише ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відрізали російську армію від постачання з Криму – ОВА

"Складно сказати, скільки ще триватимуть активні бойові дії, бо потенціал ворог ще має. І ми бачимо, що зараз відбувається не лише на півдні, а й на сході. Чи може змінитися ситуація, і чи є тенденція до цього? Безумовно, є. Ми можемо вийти на умовний паритет сил та засобів", – зазначив експерт.

Він пояснив, що росіяни попри кількісну перевагу у зброї і техніці, не мають мотивації розв'язувати проблеми зі спорядженням через серйозні втрати.

"Можна говорити, що ситуація на лінії фронту може змінитись, щонайменше активних наступальних дій уже не буде. Зараз є певний рівень балансу, коли сторони не будуть здатні вести широкомасштабних наступальних дій. Українці мають розуміти, що Силам оборони зараз складно й добитися такого результату – це вже великий успіх", – пояснив Грабський.

Військовий експерт також зауважив, що надалі Україна отримає ще більше зброї від західних партнерів, а от у Росії ресурси закінчуються.

"Надалі допомога Україні й забезпечення зброєю тільки зростатиме, а російська армія лише зменшує свою ресурсну базу. Це стосується і особового складу, і зброї, і бойової техніки. Вже сьогодні немає таких інтенсивних обстрілів, хоч я розумію, що це все відносно. Немає також наступальних дій окупантів", – зазначив експерт.

На його думку, така ситуація триватиме найближчі кілька місяців.

Те, що Збройні сили України прорвали першу лінію оборони російських загарбників під Херсоном, могло стати наслідком розвідки боєм позицій росіян.

Чи матимуть дії армії успіх, українці зможуть дізнатися найближчим часом. Шанси на це є. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

Зараз ви читаєте новину «Експерт спрогнозував, що відбуватиметься на фронті наступні кілька місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути