вівторок, 17 січня 2023 20:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Експерт оцінив, скільки людей реально може мобілізувати РФ

Експерт оцінив, скільки людей реально може мобілізувати РФ
Російська Федерація не зможе мобілізувати 20 млн людей, аби залучити їх у війні проти України. Фото: 9111 ru

Російська Федерація не зможе мобілізувати 20 млн людей, аби залучити їх у війні проти України.

Вони можуть долучити щонайменше до двох млн людей і це буде об'єктивна цифра. Про це у інтерв'ю "НВ" заявив військовий експерт Сергій Грабський.

"Якщо подивитися загалом на людський потенціал РФ, то можемо говорити про те, що вони можуть долучити щонайменше до двох млн людей і це буде об'єктивна цифра, незважаючи на такі хрестоматійні показники, як вони заявляють, до 20 млн. Це нереально, звісно", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хочуть мати двохмільйонну армію ‒ українська розвідка розкрила плани РФ

Грабський наголосив, що мобілізаційні можливості РФ не варто "демонізувати".

"Я завжди наводжу такий приклад: внаслідок часткової мобілізації і взагалі того, що відбулося в Росії впродовж останнього року, вони втратили фактично до мільйона, а то і більше робочих рук, тому що ці робочі руки були призвані до війська і робочі мізки втекли з Росії. А це вже є непоправною втратою для російської економіки", – пояснив експерт.

Грабський зазначив, що підрозділи мобілізованих необхідно забезпечувати, продукувати, перевозити та ремонтувати для них для них нову техніку та озброєння, причому Росія в цих питаннях може сподіватися виключно на себе, а її ресурси є обмеженими.

У США вважають малоймовірним, що Росії вдасться підготувати та озброїти одночасно 500 тис. солдатів, навіть якщо їх зможуть мобілізувати.

Однак Сполучені Штати допоможуть українцям в будь-якому разі "взяти гору", заявила заступниця державного секретаря США Венді Шерман у Києві.

Вона зазначила, що під час зустрічі з українськими посадовцями в Києві обговорювала можливість оголошення в Росії чергової хвилі мобілізації і те, як можна цьому протидіяти.

Зараз ви читаєте новину «Експерт оцінив, скільки людей реально може мобілізувати РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути