понеділок, 15 серпня 2011 16:10

Єгиптяни билися і жбурляли каміння один в одного під час суду над Мубараком
26

Фото: Фото: Reuters

Колишнього президента Египту Хосні Мубарака доставили в будівлю поліцейської академії, де в понеділок, 15 серпня, проходить друге засідання у його справі.

83-річного екс-президента викотили на візку-каталці.

Під час першого засідання Мубарак весь час також пролежав на каталці і, відповідаючи на запитання судді, заявляв про свою невинність у загибелі громадян.

Після першого засідання, яке відбулося 3 серпня, Мубарак перебував у каїрському шпиталі.

Незадовго до того, як екс-президента доставили зі шпиталю, біля суду почалися сутички прихильників і противників Мубарака.

Поліція й армійські підрозділи намагалися взяти ситуацію під контроль. Незважаючи на вжиті заходи безпеки, владі не вдалося уникнути сутичок між протиборчими сторонами. Бійку спровокували противники екс-президента, що атакували його прихильників, які перебувають на окремій обгородженій території.

Крім того група прихильників колишнього президента закидала камінням автомобіль зі знімальною групою телестанції.

В результаті сутичок, у ході яких демонстранти закидали один одного каменями, серйозне поранення отримала одна людина, у неї травма голови. Вчасно прибулим співробітникам поліції вдалося погасити конфлікт.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура Єгипту 12 квітня ухвалила рішення про затримання екс-президента і двох його синів у рамках розслідування звинувачень у розстрілі демонстрантів, а також у незаконному збагаченні, використанні владних повноважень в особистих цілях.

Зараз ви читаєте новину «Єгиптяни билися і жбурляли каміння один в одного під час суду над Мубараком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути