Ексклюзиви
неділя, 22 грудня 2019 11:43

"Її крики доводили до крайньої точки" - маніяк вбив 53 жінки

22 грудня 1978 року Андрій Чикатило жорстоко зґвалтував і вбив 9-річну Олену Закотнову. Це було перше із 53-х вбивств, які Чикатило безкарно здійснював протягом наступних 12 років у різних містах СРСР.

Андрій Чикатило народився у 1936 році у селі Яблучне - нині Сумська область. Після закінчення місцевої школи, училища в Охтирці і служби в армії переїхав у Ростовську область Росії. Там працював позаштатним кореспондентом місцевих газет. Спеціалізувався на темах спорту і патріотичного виховання молоді. Одружився, вступив у Компартію. Мав двох дітей - доньку Людмилу та сина Юрія. У 1970 році закінчив філфак Ростовського університету. Працював у школі-інтернаті міста Новошахтинськ викладачем російської мови і літератури. Через 4 роки його звільнили за сексуальні домагання до учениць. Тоді влаштувався спочатку до місцевого профтехучилища, а у 1978 році - у місті Шахти.

Автор: jnsm.com.ua
  Андрій Чикатило з дружиною Фаїною Одначовою, середина 1960-х
Андрій Чикатило з дружиною Фаїною Одначовою, середина 1960-х

Чикатило страждав на роздвоєння особистості у поєднані з нарцисизмом і садизмом. Для зустрічей із повіями він таємно від сім'ї купив хату-мазанку. Туди заманив другокласницю місцевої школи Олену Закотнову. Обіцяв пригостити жувальною гумкою. Зґвалтувавши і тричі вдаривши ножем в живіт, Чикатило задушив дівчинку. Тіло викинув у невелику річку поруч з хатою. Його знайшли через 2 дні.

Автор: jnsm.com.ua
  Олена Закотнова, перша жертва Андрія Чикатило
Олена Закотнова, перша жертва Андрія Чикатило

"Після того як ми зайшли в мазанку, я навалився на дівчинку. Вона кричала, а я затискав її рот руками. Ці крики доводили моє збудження до крайньої точки. Мені хотілося постійно все мацати і рвати. Коли я її душив, вона хрипіла. Саме в цей момент я відчув найяскравіший оргазм у своєму житті" - розповідав Андрій Чикатило.

Проте у вбивстві Закотнової звинуватили 25-річного Олександра Кравченка, який у 1970 році був засуджений за подібний злочин у Херсоні. Через підлітковий вік отримав лише 10 років покарання. Через 6 років його умовно-достроково звільнили. Незважаючи на алібі, засвідчене двома людьми, Кравченка заарештували. Його жорстоко били. Чоловік не витримав знущань і зізнався у вбивстві Закотнової. Кравченка засудили до розстрілу. Вирок виконали 5 липня 1983 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер найжорстокіший серійний вбивця України

Автор: jnsm.com.ua
  Олександра Кравченка стратили за вбивство, яке здійснив Чикатило
Олександра Кравченка стратили за вбивство, яке здійснив Чикатило

Своє друге вбивство Чикатило здійснив через 3 роки. У березні 1981-го задушив 17-річну повію. Ще через рік убив 12-річну дівчину. А до кінця 1982-го - ще 6 дітей обох статей від 9 до 16 років. Це стало початком серії злочинів, пік яких припав на 1984 рік. Тоді від рук Чикатила загинуло 15 людей.

У вересні 1984 року Чикатила затримав дільничий на центральному ринку Ростова за надто грубу спробу познайомитись із дівчиною. Під час обшуку у чоловіка знайшли мотузку, мило, вазелін і посвідчення позаштатного співробітника міліції. Однак аналіз крові не співпав із даними жодної із відомих на той момент жертв. Вбивцю відпустили. Того ж року Чикатило затримали вдруге, але за крадіжку акумулятора. Після року виправних робіт він з родиною переїхав до Новочеркаська.

У серпні 1985 року у Ростовській області почалася нова серія вбивств. Правоохоронці проводили численні рейди по лісосмугах і вокзалах. У якості дружинника їм допомогав і сам Чикатило. Активність міліції змусили його на певний час причаїтись і вбивства він продовжив лише за 2 роки.

Автор: osmira.ru
  Андрій Чикатило в залі суду
Андрій Чикатило в залі суду

До свого арешту 20 листопада 1990 року Андрій Чикатило, за версією слідства, вбив 53 людини (21 хлопчика, 14 дівчаток і 18 жінок). Сам вбивця на слідстві стверджував, що на його рахунку 56 жертв. Чоловіка засудили до страти. Вирок виконали 14 лютого 1994 року в Новочеркаській в'язниці.

Під час суду Чикатило зображав із себе дурника. Кричав, що чекає дитину, що він - мати грудної дитини. А потім зняв штани і показав судді геніталії. Його видворили із зали суду і далі все засідання проходили без його участі.

Зараз ви читаєте новину «"Її крики доводили до крайньої точки" - маніяк вбив 53 жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути