Ексклюзиви
вівторок, 11 жовтня 2022 16:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Є військові РФ, які навмисно пускають ракети "не туди" – розвідка

Є військові РФ, які навмисно пускають ракети "не туди" – розвідка
10 і 11 жовтня Росія масовано обстріляла ракетами українські міста й села. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російський агресор не зможе постійно завдавати масованих ракетних ударів по Україні з такою ж інтенсивністю, як 10 жовтня.

Причиною цього є те, що ворог не має можливості виробляти високоточні ракети в належній кількості. До того ж є певна кількість російських військових, які проти терористичних атак Кремля і запускають частину ракет "не туди". Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Учорашній масований обстріл нагадав, що кожний сигнал повітряної тривоги – це серйозно й легковажити не можна. З 24 лютого кожна повітряна тривога у нас не навчальна, а бойова. І те, до чого, на жаль, звикли мешканці Харкова, Запоріжжя, Миколаєва, – серйозно ставитися до повітряних тривог. Деякі мешканці інших міст менше останнім часом відчували таких загроз. Але вчорашній день показав, що Україна має бути вся мобілізована й адекватно реагувати на ці загрози", – сказав він.

Щодо інтенсивності й масовості, то такі ракетні удари, імовірно, є винятками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Кримський міст. Кулеба пояснив, що спровокувало Путіна до ракетного терору

"З такою інтенсивністю ворог не зможе постійно обстрілювати територію України. До того ж він не може вже ефективно поповнювати запаси ракет, особливо високоточних озброєнь, виробляти їх у належній кількості", – пояснив Юсов.

Речник сказав, що серед військових РФ є ті, хто категорично проти нинішньої терористичної політики Кремля і намагаються допомагати українській розвідці.

"Частина військових в самій РФ категорично проти цієї політичної терористичної акції. Тому що це безглузде витрачання ракетних запасів. Україна встояла, а що має Росія, крім ганьби? Також росіяни заявляли про 150 пусків по Україні. А тоді питання: а де всі інші? Їх украли на підльоті чи вони не долетіли? Є важлива інформація, ми не називатимемо прізвищ і підрозділів, але окремі військові Російської Федерації виходили на зв'язок з Україною, передавали інформацію і навіть казали про те, що не можуть зупинити це повністю, але частина ракет полетить не туди. У поле, умовно кажучи. Воно так і було", – повідомив Юсов.

Речник вважає, що з кожним днем війни кількість незгодних з політикою кремлівської влади збільшуватиметься. А злочинців, до яких приєднався генерал армії РФ Сергій Суровікін, який був ідеологом учорашнього ракетного удару, притягнуть до відповідальності.

Російським окупантам наказали з Кремля планувати ракетні удари по Україні ще 2 і 3 жовтня.

У понеділок, 10 жовтня, Росія масовано вдарила по мирних містах і селах. Агресор цілями визначив саме об'єкти критичної цивільної інфраструктури й центральні райони густонаселених українських міст. Таку інформацію має Головне управління розвідки Міноборони України.

Зараз ви читаєте новину «Є військові РФ, які навмисно пускають ракети "не туди" – розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути