субота, 16 грудня 2023 03:49

Двоє бойовиків з Луганщини дали свідчення проти російських загарбників

Двоє бойовиків з Луганщини дали свідчення проти російських загарбників
Бойовиків з Луганщини засудили до 10 та 15 років в'язниці. Фото: НАБУ

Двоє жителів Луганщини були засуджені українським судом до 10 та 15 років в'язниці.

Злочинці воювали у складі російських формувань на східному фронті, повідомила СБУ.

Обидва бойовики потрапили в полон до українських захисників під час контрнаступальних операцій Сил оборони під Бахмутом Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військового РФ, який знущався над українцями, засудили до 10 років вязниці

Затримані надали свідчення про воєнні злочини російських загарбників, зокрема про використання заборонених фосфорних бомб проти цивільної інфраструктури міста Попасна Луганської області та про розграбування Миронівської ТЕС і приватних будинків у Донецькій області.

"Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив одному зловмиснику 10 років тюрми, інший – проведе за гратами 15 років", – зазначили у СБУ.

Слідством встановлено, що один із засуджених воював проти України з 2014 року. У складі терористичних угруповань російського бойовика Козіцина він обстрілював позиції АТО в районі Світлодарської дуги.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну зловмисник долучився до складу 85-ї окремої мотострілецької бригади Збройних сил РФ. У лавах загарбників він брав участь у боях у районі Бахмута, зокрема тих, що мали на меті стримування українського контрнаступу біля селища Кліщіївка.

Інший засуджений у лютому 2022 року "мобілізувався" до 6-го мотострілецького "козачого" полку 2-го армійського корпусу Російської Федерації. Після зарахування до лав загарбників фігурант пройшов на полігоні тактичну та вогневу підготовку для ведення штурмових дій в умовах міської інфраструктури.

У подальшому зловмисник був "відряджений" на Бахмутський напрямок, де обстрілював бойові позиції Сил оборони України неподалік від Курдюмівки Донецької області.

Військова контррозвідка Служби безпеки у Житомирській області затримала "крота" в лавах Збройних сил України, який шпигував за українськими бойовими літаками і бронемашинами MaxxPro.

Зловмисник збирав для ФСБ розвіддані про технічний стан українських аеродромів та можливе їхнє використання бойовою авіацією ЗСУ, повідомила 23 червня пресслужба СБУ. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Двоє бойовиків з Луганщини дали свідчення проти російських загарбників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути