пʼятниця, 21 жовтня 2016 12:15

Дворічні близнюки отруїлися ліками

Дворічні близнюки отруїлися ліками

2-річні близнюки Ілля та Захар Мельничуки потрапили до реанімації на Рівненщині. Малюки напилися протитуберкульозної мікстури, коли мама на кілька хвилин залишила їх без нагляду. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Мати хлопчиків Світлана Мельничук каже, що мікстуру купила в аптеці за порадою лікаря – для профілактики. Солодкий сироп сподобався хлопцям, вони дістали пляшечку та перевищили дозу вживання. Це спричинило серйозне отруєння. Із судомами і проблемами з диханням дітей забрала "швидка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина із 9-місячним немовлям отруїлися чадом

Медики одразу попередили, що вжита кількість ліків може бути смертельною навіть для дорослого. Токсична дія відчутна для нирок, печінки та мозку.

"Виникають судоми, розлади свідомості, серцевої діяльності. При вживанні великої кількості препарату можливі й смертельні випадки", - розповіла завідувачка дитячим відділенням Дубенської районної лікарні Ірина Безкоровайна.

Ілля і досі під постійним наглядом лікарів, його братика Захара перевели в стаціонар. Мати хоча б трохи відчула полегшення. Каже, пережите стане наукою на все життя.

Тим часом правоохоронці за фактом отруєння дітей почали кримінальне провадження за статтею про невиконання обов'язків по догляду за дитиною. Максимальне покарання передбачає 5 років у в'язниці.

Раніше повідомляли, що 8 жителів Олешківського району Херсонщини потрапили до лікарні після споживання грибів. Серед них - двоє дітей.

Зараз ви читаєте новину «Дворічні близнюки отруїлися ліками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути