середа, 27 червня 2018 09:00

Двох розвідників підірвали в автомобілях

Автор: Народна Правда
  Максима Шаповала називають першим Кіборгом, який проводив зачистку Донецького летовища. Унього залишилися син та донька
Максима Шаповала називають першим Кіборгом, який проводив зачистку Донецького летовища. Унього залишилися син та донька

Рік тому 27 червня у автомобілях підірвали двох розвідників 38-річного Максима Шаповала та Юрія Возного, 41 рік.

Шаповал був командиром Головного управління розвідки Міноборони України. Керував підрозділом глибинної розвідки. Його службовий автомобіль Mercedes вибухнув о 8:10 на перетині вул. Солом'янської та Механізаторів у Києві. У салоні був сам. Зазвичай їздив із водієм. Шаповал мав звання полковника. Надавав докази збройної агресії Росії проти України.

"Шаповал був командиром 1-ї групи спецназу, що звільняла Донецький аеропорт. Він і є першим українським кіборгом. Після нього почали заходити підрозділи полків спецпризначення. Зачистка летовища 2014 року проходила під керівництвом Максима Шаповала. Це бойовий офіцер з унікальними знаннями й унікальною любов'ю до Батьківщини", — говорив тоді головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Припускали, вибухівку заклали під сидіння водія. Від вибуху кузов автомобіля вигнувся назовні. Постраждали двоє перехожих. Осколкові поранення ніг отримала 27-річна жінка. 71-річному чоловікові зачепило підборіддя. Обом госпіталізація не знадобилася.

Справу кваліфікували як теракт. Її розслідує військова прокуратура. Деталей слідства досі не оприлюднили.

Максим Шаповал був одружений. У нього залишилися дружина Ірина та двоє дітей – донька 6-річна Віра та син Олександр, 3 роки.

30 червня торік полковнику Шаповалу було посмертно присвоєне військове звання генерал-майор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директора торгового центру підірвали в авто

Того ж дня близько 19:00 загинув полковник Служби безпеки України Юрій Возний. Його автомобіль Opel Vectra підірвали радіокерованою міною. Стояв на стоянці поблизу озера в селі Іллінівка Костянтинівського району на Донеччині. Справу розслідують як теракт. Слідство веде військова прокуратура. Деталей справи теж не розголошують.

Автор: Гордон
  Юрій Возний родом із Житомира. В нього залишилися дружина та троє дітей. Донькам на той час було 7 та 3 роки, синові лише 1,5 місяці
Юрій Возний родом із Житомира. В нього залишилися дружина та троє дітей. Донькам на той час було 7 та 3 роки, синові лише 1,5 місяці

"Полковник Возний в складі департаменту контррозвідки виконував важливі завдання по боротьбі з російською агентурою на Донбасі. Працював у центральному апараті української контррозвідки. Під час вибуху також отримали поранення ще двоє співробітників СБУ і місцевий житель. Возний був непублічною людиною. Безсумнівно, на нього організували полювання російські спецслужби", - розповідав журналіст Юрій Бутусов.

Юрій Возний родом із Житомира. В нього залишилися дружина та троє дітей. Донькам на той час було 7 та 3 роки, синові лише 1,5 місяці. Поховали його на Смолянському військовому кладовищі 30 червня.

11 травня цього року у школі №16 в Житомирі, де навчався Возний, відкрили меморіальну дошку.

Увечері 24 червня в Одесі вибухнуло припарковане авто. Директор охоронної фірми "Самсон" Андрій Бабенко приїхав додому з сім'єю і охороною на чорному Mercedes. Машину залишили через дорогу. Коли директор "Самсона" заходив додому з дружиною та дітьми у супроводі охорони, спрацював вибуховий пристрій .Дружина і діти не постраждали. Бабенко отримав поранення ніг.

Зараз ви читаєте новину «Двох розвідників підірвали в автомобілях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути