четвер, 20 грудня 2012 21:57

Дві баржі опинилися у льодовому полоні неподалік Черкас
7

Фото: Фото: Захар КОЛІСНІЧЕНКО

Дві суховантажні баржі, що належать сільськогосподарському підприємству ТОВ "Нібулон" опинилися у льодовому полоні на Дніпрі неподалік села Сокирне Черкаського району.

Із негодою судна та їхні екіпажі боряться вже третю добу. За попередньою інформацією, баржі прямували з Києва до Миколаєва. Одна з них навантажена зерном. Друга, швидше за все, пуста.

"Ще позавчора ввечері вони застрягли біля одного з островів. Відтоді прибилися до берега. Очевидно працюють позмінно, бо сьогодні змінили екіпаж. Також їм привозять продукти та мають підвезти паливо", - каже 28-річний Дмитро Шулькевич, охоронець рибгоспу, біля якого нині перебувають судна.

Від острова на Дніпрі баржі, проламуючи кригу, дійшли майже до берега. Після того один із буксирів від'єднався і пробив шлях до суші. Товщина льоду в цьому місці сягає до 12 сантиметрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму штормовий вітер "тероризує" судна: одне вже пішло на дно

"Заважає їм ще й те, що буї на зиму не повитягували. А вони зараз змінили місце розташування, що вводить екіпажі в оману і може заманити на мілину. Чув, що вони хочуть йти до Черкас. Але в них єдиний вихід: зараз швартуватись тут до весни. Бо навіть до Кременчуцького водосховища вони не проб'ються. Хіба з криголамом", - додав Дмитро.

Із представниками екіпажів поспілкуватися не вдалося, так як усі вони зараз знаходяться на буксирах. Там і ночуватимуть.

"Таке трапляється. Просто не розрахували погодних умов. Скоріше за все вони почекають відлиги, яку прогнозують через три дні, і підуть до Черкас де і простоять до весни. Але як вони пропливуть під мостом і як підуть по водосховищу, де менша течія і лід грубший - важко сказати", - коментує подію місцевий житель, що теж колись ходив на баржі.

У головному офісі "Нібулону" в Миколаєві ситуацію не коментують.

Зараз ви читаєте новину «Дві баржі опинилися у льодовому полоні неподалік Черкас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути