Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 09:45

ДТП в Харкові: наркотики в крові Зайцевої та ще один підозрюваний

ДТП в Харкові: наркотики в крові Зайцевої та ще один підозрюваний
Експертиза підтвердила, що Олена Зайцева приймала заборонені препарати. Фото - Уніан

Справу про масштабну аварію на вул. Сумській в центрі Харкова передадуть до суду ще до кінця року. Результати останніх експертиз слідчі мають отримати найближчими днями.

Загалом за півтора місяця розслідування аварії, в якій загинули 6 людей, поліція опитала сотню свідків та провела понад 4 десятки експертних досліджень. Одне із них підтвердило, що Олена Зайцева, водійка вбивчого Lexus, таки приймала препарат, несумісний із керуванням автівкою. Про це розповів заступник начальника ГУНП у Харківській області Сергій Чиж.

"Слідчими проведено великий обсяг слідчих дій та 40 експертних досліджень. Серед яких: судово-медичні, автотехнічні, транспортно-трасологічна, комплексна автотехнічна та фоноскопічна експертизи технічного стану автомобілів Lexus та Volkswagen Tuareg. Відносно учасників аварії проведені психіатрична, наркологічна та хіміко-токсикологічна експертизи. Згідно з висновками дослідження, в організмі водія автомобіля Lexus виявлені речовини, що містять кодеїн", - додав Чиж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кривава ДТП у Харкові: дві родини повернули компенсації Зайцевим

Вирішується питання щодо виділення матеріалів в окреме провадження стосовно діяльності автошколи, де проходила навчання водій автомобіля Lexus. Окрім цього, направлені матеріали до управління патрульної поліції міста Харкова для вирішення питання щодо притягнення до адміністративної відповідальності водія автомобіля Opel Vivaro, який почав рух поруч з автомобілем Volkswagen Tuareg на жовтий сигнал світлофору.

У поліції також повідомили, що відповідним службам надіслали 3 приписи щодо відновлення світлофора та дорожніх знаків, які були пошкоджені на місці аварії. Водночас задля забезпечення безпеки дорожнього руху до КП "Сигнал" направили лист щодо перегляду режиму роботи світлофорного об'єкту на перехресті вулиць Сумської та Мечникова в Харкові.

18 жовтня близько 20:40 у Харкові автомобіль Lexus під керуванням студентки 20-річної Олени Зайцевої зіткнувся із Volkswagen Touareg, яким керував підприємець 49-річний Геннадій Дронов. Від удару Lexus в'їхав у натовп людей, які стояли на тротуарі й чекали зеленого світла світлофора. 5 людей загинули на місці. Шоста жертва померла у лікарні через тиждень. Ще 5 отримали важкі травми. Олену Зайцеву та Геннадія Дронова на час слідства взяли під варту.

Зараз ви читаєте новину «ДТП в Харкові: наркотики в крові Зайцевої та ще один підозрюваний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути