Ексклюзиви
середа, 08 травня 2019 16:35

ДТП із білоруськими туристами на Прикарпатті: що розповів водій у суді

ДТП із білоруськими туристами на Прикарпатті: що розповів водій у суді
Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід Володимиру Токарчуку - водію вантажівки "ГАЗ 66", який зірвався у річку з білоруськими туристами. Фото - kurs.if.ua

Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід 47-річному Володимиру Токарчуку - водію вантажівки ГАЗ 66, який зірвався у річку з білоруськими туристами. 60 діб тримання під вартою - таке рішення винесла суддя Олена Татарінова сьогодні, 8 травня.

Володимир Токарчук - житель села Люча Косівського району, тимчасово не працює, неодружений, живе з мамою. Має погашену судимість. На момент аварії був п'яний, за результатами експертизи. Однак у суді це заперечив. Сказав, що випив після аварії, аби зігрітися.

"Допомагав витягувати туристів із води, замерз. Після цього пив корвалол і корвалдин. Білоруські туристи пригостили настоянкою. Випив грамів 200, щоб відігрітися. Також лікарі, які приїхали на місце, вкололи мені якусь наркоту", - сказав Токарчук під час засідання, передає kurs.if.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП із туристами на Прикарпатті: затримали підприємця

На триманні під вартою наполягав прокурор, оскільки підозрюваний скоїв тяжкий злочин у стані алкогольного сп'яніння. До того ж він не має постійної роботи і може ховатися від слідства.

Адвокат Токарчука просив суд обрати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Оскільки злочин скоєно не умисно, підозрюваний має постійне місце проживання, йому потрібно допомагати матері-пенсіонерці доглядати за господарством. Також захисник запевнив, що Токарчук не має наміру переховуватися від слідства.

Якщо провину водія доведуть у суді, його можуть ув'язнити на 10 років.

6 травня у селі Красник Верховинського району вантажний автомобіль ГАЗ-66, який перевозив туристів-рафтерів із Білорусі, впав у річку Чорний Черемош із висоти близько 40 м. В аварії загинули 2 жінки та чоловік. 9 людей отримали травми.

Зараз ви читаєте новину «ДТП із білоруськими туристами на Прикарпатті: що розповів водій у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути