Ексклюзиви
середа, 13 березня 2024 07:45

Дрони третю ніч поспіль атакують низку областей РФ
Оновлено

Дрони третю ніч поспіль атакують низку областей РФ
Губернатори Воронезької, Курської та Бєлгородської областей РФ заявили про атаку безпілотників. Фото: скріншот

У ніч проти 13 березня дрони знову атакували низку областей Росії.

Росіяни скаржаться на атаку БПЛА. Дрони нібито було збито над Воронезькою, Бєлгородською областями та Курськом. Є руйнування та постраждалі, пишуть росЗМІ.

"У Бєлгородській області під обстріл потрапило місто Шебекіне. За попередньою інформацією, є один постраждалий - це співробітник промислового підприємства. У чоловіка контузія та садна. Бригадою швидкої пораненого доставлено до міської лікарні №2 міста Бєлгорода", - повідомив губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков у Telegram.

При повторному обстрілі пошкоджено багатоповерхівку та лінію електропередач. Декілька населених пунктів залишилися без світла.

"Постраждалих немає. Вибиті вікна у кількох квартирах у багатоквартирному будинку, є задимлення в боксі на території промислового підприємства. Також пошкоджено лінію електропередач. Тимчасово без світла залишаються абоненти міста Шебекіне, села Нова Таволжанка та селища Маслова Пристань", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії заявили, що винуватцем аварії Іл-76 в Івановській області став птах

У Курській області оголошували ракетну небезпеку, працювала система ППО. У Telegram-каналі губернатор Курської області Роман Старовойт заявив про, нібито, збиті, три дрони.

"Силами ППО в Курському районі збито три безпілотники", - написав він.

Губернатор Воронезької області Олександр Гусєв також заявив у середу вранці про роботу ППО.

"На території регіону кілька разів працювали системи ППО. За попередньою інформацією, без наслідків для цивільних об'єктів. У Воронезькій області виявлено та ліквідовано дрон. За попередніми даними, наслідків на землі немає", - повідомив він.

У Рязані "приліт" по нафтозаводу. Дві людини госпіталізовані в стані середнього ступеня тяжкості після пожежі на нафтозаводі в Рязанській області, повідомляє ТАСС.

На відео присутня нецензурна лексика:

"У Воронезькій області за ніч знищили понад 30 безпілотників. БПЛА, що спробував атакувати інший нафтопереробний завод, збитий в Кірішах Ленінградської області. У Бєлгородській області за ніч знищено шість безпілотників. ППО знищила сім безпілотників над Клинцівським, Унецьким районами і Стародубським муніципальним округом Брянської області. У небі над Курською областю збито чотири БПЛА", - підсумовують росЗМІ.

На відео присутня нецензурна лексика:

Міноборони РФ заявило, що за ніч і ранок 13 березня російські засоби ППО нібито знищили 58 безпілотників. Над Бєлгородською областю збито 11 дронів, над Брянською - вісім, ще 29 - над Воронезькою, вісім - над Курською і по одному над Рязанською і Ленінградською областями РФ.

Вночі 12 березня у низці регіонів зафіксовано безпілотники. Під ударом опинилася нафтобаза та НПЗ. Міноборони РФ повідомило, що зафіксували 25 дронів і, нібито, запобігли атаці.

У ніч проти 11 березня в Росії засоби протиповітряної оборони нібито відбили атаку безпілотників у Брянській та Орловській областях.

Росіяни начебто перехопили і знищили шість дронів над цими регіонами.

Зараз ви читаєте новину «Дрони третю ніч поспіль атакують низку областей РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути