пʼятниця, 21 квітня 2023 02:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Дрони атакували низку областей
Оновлено

У низці областей України оголошено повітряну тривогу.

Зафіксований рух ворожих дронів. Їх активно збивають українські сили ППО. Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрації.

"Київщина! Загроза атаки ворожих дронів. Закликаємо жителів перебувати в безпечних місцях до завершення сигналу "повітряна тривога". Бережіть себе та близьких!", - повідомляє КОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривога в Україні: "почервоніли" всі області, відбої

Роботу ППО в столиці і області підтвердив керівник Офісу президента Андрій Єрмак. "ППО працює", - написав він у Телеграм.

Водночас у КОВА закликали дотримуватися інформаційної тиші, не знімати та не викладати в мережу роботу засобів протиповітряної оборони.

Оновлено. Станом на 03.37 почалися відбої повітряних тривог. Загроза БпЛА зберігається в Полтавській та Сумській областях.

Станом на 02:33 ворожі дрони рухаються в бік західних областей. "Почервоніли" Львівська, Тернопільська, Хмельницька області. Тривога досі триває у Вінницькій Житомирській, Київській, Сумській, Чернігівській областях.

Автор: t.me/znua_live/89458
  Карта повітряних тривог станом на 02:33
Карта повітряних тривог станом на 02:33

Станом на 01.48 загроза у пристоличному регіоні зберігається, повідомляє Київська ОВА.

"Сили ППО працюють по цілях. Подбайте про власну безпеку – залишайтеся в укриттях до відбою!", - йдеться у повідомленні.

Станом на 01.33 тривога оголошена у Житомирській, Київській та Чернігівській областях.

У ніч проти 20 квітня російська армія атакувала новими дронами-камікадзе типу Shahed Миколаївську та Одеську області України.

Протягом минулої доби росіяни завдали три ракетних та 57 авіаційних ударів по Україні. Зокрема противник застосував 26 бойових дронів типу Shahed -136. 21 із них знищено нашими захисниками.

Також російські агресори здійснили 69 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомив уранці 20 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Дрони атакували низку областей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути