понеділок, 23 вересня 2019 12:17

Досвяткувалися: на день села один депутат побив іншого

Досвяткувалися: на день села один депутат побив іншого
Ексдепутат Херсонської облради Євген Рищук побив депутата Олешківської райради Романа Чухалова Фото: Уніан

Ексдепутат Херсонської облради Євген Рищук побив депутата Олешківської райради Романа Чухалова.

Чоловік перебував у стані алкогольного сп'яніння. Про факт бійки повідомив юрист Масі Найєм.

За його словами, Рищук, якого до того ж підозрюють у причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк, погрожував убити її друга.

"Євген Рищук, колишній депутат БПП, яка зараз "Європейська солідарність", той, на кого вказують, як на замовника вбивства Катерини Гандзюк. Сьогодні вночі, п'яний, побив людину і погрожував вбити одного друга Каті, який живе в Херсоні. Треба почекати ще, так? Ну щоб убив напевно", - написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

"Є факт, працюю на місці, піднімаю всі служби, супроводжую потерпілого в лікарню", - йдеться у його повідомленні у соцмережі.

Депутат Дніпровської райради Херсона Олександр Власов розповів, що стався інцидент під час святкування дня села Праві Саги. Після побиття Чухалова, якого забрала швидка, Рищук нібито повернуся на святкування.

У поліції підтвердили інформацію про інцидент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Гандзюк: ще один чиновник подав у відставку

"За даним фактом Олешківським відділенням поліції відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України "Умисне легке тілесне ушкодження". Встановлюються всі обставини події", - йдеться у повідомленні.

Громадські активісти, які проводили власне розслідування, з'ясували й озвучили імена замовників вбивства Катерини Гандзюк ще в грудні торік. Це — голова Херсонської облради Влади­слав Мангер, колишні губернатор області Андрій Гордєєв і його заступник — Євген Рищук. Усі троє пов'язані з іншим фігурантом справи — Олексієм Левіним. Його справжнє прізвище — Москаленко. Відомий у кримінальному світі за прізвиськом "Москал-молодший". Сидів за організацію вбивств і розбійних нападів. Вийшов за законом Савченко (передбачає, що один день у СІЗО рахується за два. Його скасовували 2017-го, а за рік поновили. — ГПУ). З трьох топ-чиновників області підозру вручили лише Мангеру. Яку згодом із "замовлення вбивства" пом'якшили до "організації побиття, що спричинило смерть". Щодо причетності Рищука і Гордєєва слідство доказів не має, кажуть.

Зараз ви читаєте новину «Досвяткувалися: на день села один депутат побив іншого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути