середа, 26 грудня 2018 22:20

"Дороги немає – лижі треба і вентилятор" - автомобілісти розповіли про снігопади в Україні

"Дороги немає – лижі треба і вентилятор" - автомобілісти розповіли про снігопади в Україні
Водії скаржаться на масштабні снігопади. Фото: ТСН

У Полтавській області автовласники скаржаться на те, що дороги не прибирають від снігу.

В області скасували автобусні рейси. Кілька сотень вантажівок зупинили вздовж траси, повідомляє ТСН.

Люди були змушені ночувати в бусах та машинах.

"Другу добу їду з Запоріжжя. Ще, може, дві – потрапимо до Києва. Ще дві – до Львова. У Запоріжжі взагалі снігу вчора не було", - каже водій Богдан Сірий.

Інші їдуть в об'їзд і потрапляють на обмеження руху.

"Добре, що ми тут зупинилися, не в полі, а є кафе, магазин, є туалет, можна сходити. А ці хлопці стоять в полі, що вони там роблять, як вони там роблять, бідують", - каже водій Віталій Максись.

Більшість доріг у засніжених регіонах уже розблокована. Ситуація на Харківщині, Сумщині, Кіровоградщині та Полтавщині залишається складною.

Найважча ситуація на автошляху між Красногорівкою та Бригадирівкою На Полтавщині. Там затор сягав 22 км. Поліція періодично перекриває рух для роботи техніки, на трасі працюють 44 рятувальники та три пересувні пункти обігріву. Ускладнено рух і на автошляху Золотоноша – Кременчук, де затор сягає 15 кілометрів, людей гріють у школі. На Полтавщині додатково чекають на важку інженерну техніку. Найбільше в цій ситуації переживають водії фур. Вони бояться не встигнути відвезти вантаж та повернутися додому до Нового року.

На Кіровоградщині іде сніг і посилився вітер. Там досі не впорались із наслідками попереднього снігопаду. Рух по всіх шляхах області ускладнений, але їхати ними вже можна. Рятувальники звільнили з снігового полону всі 300 автівок, які застрягли на дорогах вночі. Техніка працює безперервно, але через сильний вітер знову перемітає дороги.

"Ускладнювали дуже ситуацію автомобілі, які намагалися проскочити. Одна смуга була занята, вони по зустрічній намагалися проїхати. Але проїжджали метрів 100-200 і зупинялися там. Кілька машин стало – і була заблокована й інша смуга. Це дуже ускладнювало роботу снігоприбиральної техніки, не могла вже ніяк проїхати", - розповів кропивничанин Олег Позняков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змерзлих пасажирів маршрутки випадково врятували з снігового полону

На Сумщині дорожні служби та рятувальники розчистили від заметів більшість шляхів області. Легкові авто витягли з снігових пасток, рейсові автобуси знов почали курсувати. Траса на Полтаву, вона досі заблокована.

"З Охтирки до Полтави дороги нема, навіть напрямку нема. Учора машини не поїхали. Сьогодні зідзвонилися – стоять там машини в кучугурах. Дороги немає – лижі треба і вентилятор. Там не проїхать", - переконує водій мікроавтобусу Анатолій Городецький.

"А взагалі по Сумській області всі напрямки відкриті і вокзал працює у штатному режимі, за всіма напрямками автобуси відправляються", - переконує керівник автовокзалу в Сумах Олександр Шпак.

В Україні через сніжний колапс заблоковані траси низки областей. Водіям варто утриматися від міжміських поїздок, щоб не загрузнути у заметах. Тим же, хто застряг на засніженому шосе, варто дотримуватися деяких правил.

Зараз ви читаєте новину «"Дороги немає – лижі треба і вентилятор" - автомобілісти розповіли про снігопади в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути