четвер, 02 травня 2013 19:00

Донецькі велосипедисти мають намір пікетувати міліцію, вимагаючи розслідувати загибель Костянтина Масленнікова

Минулої неділі в центрі Донецька був на смерть збитий 25-річний Костянтин Маслєнніков. Хлопець їхав на велосипеді. У районі моста, який розташований поруч з готелем "Рамада" і пов'язує Ворошиловський і Калінінський райони міста, ззаду на нього налетів автомобіль. У цей час, за словами очевидців, було світло, у велосипеда було включено освітлення, позаду на швидкості понад сто кілометрів рухався автомобіль ВАЗ. Водій ВАЗу наїхав на велосипедиста та втік з місця аварії, кинувши потерпілого на дорозі.

- Водій не затриманий і невідомо де знаходиться - так мені пояснили в міліції, - розповіла Gazeta.ua вдова загиблого Діана Масленнікова.

Днем Масленников катався з друзями на велосипедах, у момент аварії він повертався додому. За інформацією ДАІ, аварія сталася о 20.10.

На початку десятої вечора дружині постраждалого зателефонувала незнайома жінка і розповіла, що знайшла Костянтина в санпропускнику Донецької обласної травматології.

Від лікарні до місця аварії не більше семи хвилин їзди, проте в травматологію Масленникова привезли о 20.54. "Швидка" прибула на місце ДТП у 20.29.

- Жінка, яка мені дзвонила, дивувалася, що ніхто нас не оповістив. У санпропускнику сказали: "А як ми повідомимо - у нього зламаний телефон". Ця жінка взяла Костіну сім-карту, вставила в свій телефон і набрала мене. Коли я приїхала, чоловіка забрали в реанімацію. Він був у комі. Поки чекали "швидку", чоловік стікав кров'ю - у Кості була порвана артерія на нозі. Йому надавав допомогу охоронець стоянки. У лікарні до чоловіка мене не пустили. Веліли купити ліків на 2,5 тисячі. Вийшов нейрохірург: "Я буду вести вашого чоловіка, зараз зашиваємо ногу і будемо перходити до мозку". Потім жінка винесла мовчки Костін ланцюжок. А на початку першого ночі мені сказали, що Костя помер. У висновку судмедексперта причиною смерті названо закрита черепно-мозкова травма, - розповідає вдова.

Сім'я загиблого дійшла висновку, що слідство не докладає зусиль до пошуку зловмисника.

-Слідчий зателефонував мені 29-го, представився: Чаус Андрій Олександрович. Призначив зустріч на 1 травня. Вчора я дзвонила йому тричі, потім він сказав: "У мене крім вашої ще 30 справ, не заважайте працювати". Тягне час, уникає зустрічі, на всі питання відповідає: "Не по телефону", - каже вдова.

- Ми нічого не знаємо, складається враження, що від нас щось приховують, - каже прийомна мати загиблого Надія Олександрівна.

Друзі Костянтина Масленнікова почали своє розслідування. Вони розклеюють по місту оголошення із закликом про допомогу, шукають очевидців по Інтернету. Їм стало відомо, що наїзд скоїла біла машина з чорним бампером ВАЗ 2109, номер якої починається на АН. В цей час повз проїжджав тролейбус, відразу за ВАЗом слідували автомобіль "Ланос" і мікроавтобус.

- У п'ятницю, 3 травня, друзі Кості велосипедисти пікетуватимуть слідчий відділ з розслідування ДТП, вимагаючи покарати винного, - розповів Gazeta.ua друг загиблого Масленнікова - Юрій. - На місці аварії і далі у напрямку відходу машини, яка збила Костю є чимало камер відеоспостереження, які можуть допомогти встановити втікача водія в перші ж години. Ми побували в троллейбусному депо в пошуках очевидців, поспілкувалися з працівниками готелю і стоянки, зібрали чимало інформації, але коли я звернувся до слідчого по телефону, той повів себе агресивно. Тому завтра збираємо під след.отделом велосипедистів.

У Костянтина Масленнікова залишилася півторарічна донька

Зараз ви читаєте новину «Донецькі велосипедисти мають намір пікетувати міліцію, вимагаючи розслідувати загибель Костянтина Масленнікова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути