четвер, 19 вересня 2013 10:00

Долю врадіївських ґвалтівників вирішуватимуть судді-жінки

Долю врадіївських ґвалтівників вирішуватимуть судді-жінки
Фото: fakty.ictv.ua

Підготовче засідання по "врадіївський справі" стартує в Апеляційному суді Миколаївської області, хоча слухати справу розподілили в Первомайський міськрайонний суд.

Троє суддів цього суду проведуть у Миколаєві виїзне засідання. Прикметно, що обвинувачених в зґвалтуванні і спробі вбивства судитимуть три жінки - заступник глави Первомайського суду Тетяна Литвиненко, Світлана Сотська і Тетяна Маржина.

У юрколах Миколаєва вже подейкують, що жінки-судді за статевий злочин не пошкодують підсудних і "впаяють" їм по максимуму. На цьому засіданні будуть присутні не тільки екс -міліціонери Євген Дрижак, Дмитро Поліщук та водій Сергій Рабіненко, але і колишній заступник начальника Врадіївського райвідділу міліції Михайло Кудринський, обвинувачений у перевищенні влади.

Постраждала Ірина Крашкова вже готується до суду. На запитання: "Як себе почуваєте перед процесом?" - відповідає втомленим голосом: "Лікуюся, але намагаюся перед судом набратися сил і терпіння, щоб змусити винуватців відповісти за все, що вони зробили зі мною. Мені вже сказали, що суд розпочнеться 26-го". Ірина визнає, що для неї великим стресом буде знову подивитися в очі своїм мучителям, але продовжує триматися. Новина про те, що всі судді в колегії - жінки, підбадьорила жертву, вона сподівається, що їм буде легше її зрозуміти і винести заслужений вирок. "Я буду домагатися для них довічного терміну", - повторює Крашкова.

Адвокат Володимир Клименко, який захищає Євгена Дрижака, перед процесом переконаний в залізобетонності своєї тактики. За його словами, проти слів Крашковой у нього - "висновки 52 експертиз, що виправдовують Дрижака". Також Клименко стверджує, що процес буде закритим - згідно КПК, справи про статеве насильство розглядаються в закритому режимі.

Зараз ви читаєте новину «Долю врадіївських ґвалтівників вирішуватимуть судді-жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути