пʼятниця, 13 лютого 2015 09:46

Доля Дебальцевського котла вирішується у Логвиновому - боєць "Донбасу"

Доля Дебальцевського котла вирішується у Логвиновому - боєць "Донбасу"

Дебальцевський плацдарм повністю залежити від ситуації у Логвиному.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав начальник КШМ батальйону "Донбас" Євген Шевченко.

"Батальйон "Донбас" заходив у Логвинове за підтримки 30-ї бригади ЗСУ. Штаб повідомив, що десантура основні сили супротивника з села вже вибила - наше завдання полягало в тому, щоб зачистити всі вулиці, будинки, підвали.

До села підходили на броні ВСУ (кілька танків і БТР), на вході в село спішилися, зайшли, почали зачистку. Коли зайшли приблизно на половину села, то праворуч із посадки вийшли танки сепарів і почали бити прямою наводкою по наших коробочках, із кулеметів викошувати наших хлопців. Активно почали працювати РПК і міномети - прийняли бій!" - пише військовий.

Він повідомляє, що в бою загинуло троє бійців батальйону "Донбас", шестеро отримали поранення. Силам АТО довелося відійти - сили були надто нерівні.

"Нам вдалося взяти двох полонених сепарів, які розповіли, що у них під кінець бою загиблих було приблизно 50 осіб, при чому половину з них накрили свої ж дебіли з мінометів.

Ще повідомили, що перекинули їх в Логвинове тільки вранці - кого з Лутугиного, кого з Вуглегірська. За технікою, у них було 18-20 танків. Мінімум три були знищені. Також ще 15 сепарів взяли в полон наші вояки. В основному всі українці - хто звідки: Єнакієве, Донецьк, Горлівка ... таке, загалом. Майже всі вийшли у свій перший реальний бій. До цього в основному стояли на блок-постах, рили окопи. Обіцяли їм по 360 $ в місяць, але ця група вже третій місяць у строю, а грошей ні разу не отримували", - написав Шевченко.

Зараз ви читаєте новину «Доля Дебальцевського котла вирішується у Логвиновому - боєць "Донбасу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути