пʼятниця, 29 березня 2013 11:12

"Доктор "Пі" розповів про жахіття львівського СІЗО. У київському значно краще

"Доктор "Пі" розповів про жахіття львівського СІЗО. У київському значно краще
Андрій Слюсарчук. Фото: humanistov.net

Андрій Слюсарчук, відомий як "Доктор "Пі", якого звинувачують у шахрайстві, підробці документів, а також незаконній лікарській діяльності, заявив, що у львівському СІЗО до нього застосовували тортури, повідомляє "Коммерсантъ Украина" у статті "Андрій Слюсарчук заявив, що до нього застосовують тортури".

"Ось вже декілька днів я хворий, але мені не дають жодних ліків. Упродовж тижня співробітники львівського СІЗО знущаються наді мною фізично і психологічно. Мене б'ють, заламують руки і годинами тримають в наручниках. Прошу вас захистити мене від цих тортур і припинити психологічний тиск на мене. Мені погрожують, що переведуть в камеру до геїв, де мене згвалтують. У київському СІЗО такого не було", - заявив Слюсарчук на судовому засіданні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов натякнув, що "доктора Пі" взяти на роботу попросили люди Ющенка

У подальшому адвокати надали судді довідку про стан здоров'я підзахисного, де був вказаний діагноз - ГРЗ. Сторони процесу дійшли думки, що "в такому стані Андрій Слюсарчук не може бути присутнім у суді", після чого суддя оголосив перерву до 8 квітня.

У свою чергу головний фахівець із зв'язків з громадськістю управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області Мирослав Демків підкреслив, що "звинувачення, висунені Андрієм Слюсарчуком, не відповідають дійсності".

"Ніхто його не б'є і не погрожує йому. Він дотримується усіх умов режиму, від їжі не відмовляється. Можу лише відзначити, що він дуже зневажливо ставиться до персоналу СІЗО", - підкреслив представник ДПтС України.

Нагадаємо, А.Слюсарчука звинувачують у скоєнні ним злочинів, передбачених ст. ч. 2 ст. 121 КК (умисне тяжке тілесне ушкодження), ст. 138 (незаконна лікувальна діяльність), ч. 2, 3 ст. 190 (шахрайство), та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Зараз ви читаєте новину «"Доктор "Пі" розповів про жахіття львівського СІЗО. У київському значно краще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути