понеділок, 09 квітня 2012 19:37

"Доктор Пі" ледь не покінчив життя самогубством?

"Доктор Пі" ледь не покінчив життя самогубством?
За словами його адвоката, Андрій Слюсарчук порізав собі вени лівої руки. Фото: volynpost.com

Вчений Андрій Слюсарчук, відомий як "Доктор Пі", намагався покінчити життя самогубством у Львівському СІЗО. Про це повідомила адвокат Слюсарчука Наталія Романик, яку цитує Zaxid.net.

За її словами, Слюсарчук, перебуваючи у СІЗО, порізав собі вени лівої руки. Спробу самогубства помітили працівники СІЗО і зупинили "доктора Пі", зазначила адвокат, додаючи, що зараз стан її клієнта є вкрай важким, він скаржиться на болі в голові, і в нього тремтять руки та ноги. Окрім того, Романик зазначила, що, всупереч українському законодавству, працівники СІЗО не дають їй можливості зустрічатися з Слюсарчуком.

Водночас речник управління Державної пенітенціарної служби у Львівській області Мирослав Демків спростував цю інформацію.

"Я можу ствердно сказати, що за час свого перебування у слідчому ізоляторі ув'язнений Слюсарчук спроб самогубства не робив", - повідомив він.

Щодо перешкод, які нібито чиняться адвокатові Слюсарчука щодо зустрічей із клієнтом, Демків зазначив: "Слюсарчук перебуває під слідством, він рахується за судом, і всі зустрічі відбуваються за письмовим дозволом органу, за яким він рахується".

"Якщо адвокат має такий дозвіл, то в працівників СІЗО немає підстав, такого не буває, щоб йому могли не надати зустрічі", - уточнив він.

Як відомо, Слюсарчук в лютому перебував на експертизі у Львівській обласній психіатричній лікарні. Справу Андрія Слюсарчука передано до Головного слідчого управління МВС України, оскільки вона охоплює події в декількох регіонах. Наразі справа "Доктора Пі" пройшла розгляд в Апеляційному суді Львова.

Зараз ви читаєте новину «"Доктор Пі" ледь не покінчив життя самогубством?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути