субота, 01 травня 2021 10:56

До лікарні звернулися надто пізно: шокуючі подробиці смерті школярки від анорексії

До лікарні звернулися надто пізно: шокуючі подробиці смерті школярки від анорексії
В Одесі 12-річна школярка померла від анорексії. Фото: tsn.ua

В Одесі 12-річна школярка, яка мріяла стати моделлю, померла від анорексії. За два місяці дитина схудла з 50 до 28 кг. До лікарів рідні звернулися, коли дівчинка вже впала в кому. Баба не змогла розбудити онуку й викликала "швидку".

За життя дитини лікарі боролися 19 годин, та марно. У лікарні кажуть, що вперше зіткнулись з такою тяжкою формою анорексії. Були вражені майже всі внутрішні органи. В реанімації її під'єднали до ШВЛ, повідомляють на каналі "Україна 24".

"Температура тіла була 35,2, частота дихання – до 10, частота пульсу – 20, сатурація – 75. Вона не реагувала ні на що. Це кома, сидром дегідратації, кахексія, поліорганна недостатність, і підозра на коронавірус", - розповіла директорка дитячої лікарні №3 Одеси Олена Артьомова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Була худенька. Але нездоровою почала виглядати торік"

У школі, де навчалася Ксенія, її родину добре знають. Мати до декрету викладала біологію та основи здоров'я. Діти кажуть – добра, спокійна та чуйна вчителька. Про дівчинку кажуть – відмінниця та відповідальна староста класу.

"Дівчинка гарно навчалася, була активною, в класі її дуже любили діти", - повідомила директорка одеської школи №14 Лариса Герасимчук.

В школі дівчину востаннє бачили ще в середині березня, поки не почалися канікули, що переросли в дистанційне навчання. Вчителі кажуть - учениця дійсно була дуже худою, але не виснаженою. Однокласники пригадують, що ніколи не бачили дівчину в їдальні. І кажуть, що вона мріяла стати моделлю і навіть займалася в модельній школі, йдеться в ТСН.

Про родину відомо, що батьки розлучені, мати вдруге вийшла заміж, має ще двомісячну доньку. Саме тому старшу доньку і відправила тимчасово до баби. У поліції відкрили справу за фактом неналежного виконання батьківських обов'язків.

В одеській міській дитячій лікарні № 3 29 березня померла 12-річна дівчинка, яку напередодні госпіталізували з діагнозом "анорексія". За попередніми даними, малолітня намагалась схуднути та довела свій організм до критичного стану. Дитина виховувалась у благополучній родині. Баба лікарям пояснила, що дівчинка схудла різко – за 2 місяці на 27 кілограмів. Можливо, через коронавірус, який виявили вже у лікарні.

Зараз ви читаєте новину «До лікарні звернулися надто пізно: шокуючі подробиці смерті школярки від анорексії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути