Ексклюзиви
пʼятниця, 14 жовтня 2022 11:28

Спецтема: Війна Росії проти України

До $7 тис. за втечу: ліквідували одразу чотири канали виїзду ухилянтів
7

В Україні ліквідували ще чотири канали нелегального виїзду ухилянтів, які не хотіли захищати батьківщину.

У результаті слідчо-оперативних дій у Дніпрі, Одеській і Закарпатській областях затримано вісьмох організаторів нелегальних трафіків, повідомила Служба безпеки України 14 жовтня.

"За гроші вони гарантували своїм клієнтам переправлення за межі України на підставі підроблених документів або поза встановленими пунктами контролю. Співробітники СБУ спрацювали на випередження і запобігли реалізаціям злочинних схем", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокатка переправляла чоловіків через кордон під виглядом перевізників гумвантажу

СБУ ліквідувала ще чотири канали нелегального виїзду ухилянтів
Фото: ssu.gov.ua
СБУ ліквідувала ще чотири канали нелегального виїзду ухилянтів
СБУ ліквідувала ще чотири канали нелегального виїзду ухилянтів
СБУ ліквідувала ще чотири канали нелегального виїзду ухилянтів
СБУ ліквідувала ще чотири канали нелегального виїзду ухилянтів

Дві нелегальні схеми виїзду із України вдалося припинити на Одещині. За однією з них, двоє мешканців Болградського району пропонували місцевим жителям призовного віку "допомогу" у перетині кордону поза пунктами пропуску. Зловмисників затримали на передачі грошей та спробі прихованого переправлення "туриста" до сусідньої країни.

"Інша схема на Одещині була організована за сприяння місцевого посадовця. Щоб приховати незаконну діяльність, зловмисник залучив свого знайомого як посередника, що підшукував через інтернет охочих нелегально перетнути кордон", – додали в СБУ.

Зловмисники оцінювали свої "послуги" від $1,8 до $7 тис. із людини. Сума залежала від терміновості і способів незаконного переміщення до інших країн.

Усім фігурантам повідомлено про підозри та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. За всіма викритими фактами злочинів тривають досудові розслідування.

За незаконне переправлення осіб через держкордон України законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном від семи до дев'яти років.

На Запоріжжі викрили двох учасників корупційної схеми перетину громадянами лінії зіткнення. Затримані вимагали від громадян кошти за швидкий та позитивний розгляд заявок для виїзду на тимчасово непідконтрольну територію України.

Зараз ви читаєте новину «До $7 тис. за втечу: ліквідували одразу чотири канали виїзду ухилянтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути