пʼятниця, 31 серпня 2012 12:11

Дніпропетровська міліція не вірить дівчині, яку зґвалтували і намагались спалити

Дніпропетровська міліція не вірить дівчині, яку зґвалтували і намагались спалити
Факт побиття та підпалу теж не доведений, кажуть у міліції. Фото: pentagon.in.ua

20-річна мешканка Дніпропетровська заявляє, що двоє чоловіків її побили, зґвалтували, а потім намагалися спалити. Дівчина твердить, що правоохоронці не квапляться порушувати справу проти ґвалтівників, пише ТСН.

Учора Юлію разом з адвокатом уперше прийняли у райвідділі. Біда з дівчиною сталася ще 11 серпня, але домогтися уваги до себе дівчина змогла лише тоді, коли розповіла свою історію пресі.

Перехрестя - останнє, що пам'ятає дівчина, саме тут її наздогнали двоє чоловіків, запропонували розважитись, а коли дістали категоричну відмову, накинулися на неї.

"Розвернулася, щоб піти від них, і коли повернулася спиною, один із них заламав мене, і вони потягли мене в посадку. Я намагалася кричати, але він сказав, що ще раз крикну - він уб'є мене", - розповіла потерпіла.

У якій саме посадці двоє чоловіків знущалися над нею, дівчина не пам'ятає. Каже, що нападники розбили їй окуляри, а без них вона майже нічого не бачить. Запевняє, що її били та душили, доки не знепритомніла. До тями, пригадує, її привела незнайома жінка, була вже глуха ніч.

"Коли вона привела мене до тями, я відчувала запах диму, і відчувалося, що навколо все горіло. Вона сказала: "Дівчино, давайте я вас витягну, ви згорите, посадка горить". І вона мене витягла, тим самим врятувала мені життя", - говорить потерпіла.

Дівчина розповідає, після побоїв лише через три дні змогла підвестися з ліжка і, розраховуючи на допомогу, пішла до райвідділу.

"Їй кажуть: доведи, що тебе зґвалтували. У лікарні їй говорять: ми у вас не будемо брати експертизу, бо треба направлення органу, який розслідує. А міліція взагалі морозиться з приводу просто прийняти заяву", – додає сестра потерпілої.

Прийняти заяву про зґвалтування слідчий погодився лише, коли Юлія дала прослухати запис розмови з жінкою, яка дзвонила їй і пропонувала гроші, щоби "зам'яти" справу.

Правоохоронці провели перевірку, навіть знайшли одного з нападників і кажуть, у версії дівчини сумніваються.

"Зі слів дівчини, це було зґвалтування, зі слів хлопця, даний статевий акт був обопільним, тобто, з її згоди", - виправдовується заступник керівника сектору карного розшуку Бабушкинського РВ міліції Ринат Мамедов.

Факт побиття та підпалу теж не доведений, кажуть у міліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20-річну дніпропетровчанку зґвалтували і хотіли спалити

"Якихось тілесних ушкоджень, пов'язаних з опіками, з побиттям на тілі у неї немає. Є тілесні ушкодження, які могли бути отримані при здійсненні статевого акту", - запевняє Мамедов.

Дівчина твердить, що її справу хочуть "спустити на гальмах", тому й відважилася розповісти свою історію засобам масової інформації. Щойно інформація стала поширюватися, розслідування передали іншим слідчим.

Нині правоохоронці порушили справу про групове зґвалтування, призначили необхідні експертизи, затримали одного та шукають іншого кривдника. Якщо розповідь дівчини підтвердиться, на чоловіків, в одного з яких є мала дитина, чекає до 8 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровська міліція не вірить дівчині, яку зґвалтували і намагались спалити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути