Ексклюзиви
неділя, 17 квітня 2022 14:23

Димерського ставленика росіян судитимуть за співпрацю з окупантами

Димерського ставленика росіян судитимуть за співпрацю з окупантами
Підозрюваний повідомляв російським військовим про учасників АТО, територіальної оборони та депутатів з-поміж місцевих жителів Фото: Офіс Генерального прокурора

На Київщині самопроголошеному голові Димерської громади повідомили про підозру у співпраці з окупантами.

Його підозрюють у колабораційній діяльності та несанкціонованому поширенні інформації про Збройні сили України та інші військові формування в умовах воєнного стану, повідомили в Офісі генерального прокурора.

Чоловік після окупації селища Димер Вишгородського району Київщини добровільно погодився на співпрацю з окупантами РФ. Допомагав їм орієнтуватися на місцевості.

На початку березня окупанти примусово зібрали місцеве населення. Під час виступу перед громадянами підозрюваний повідомив, що відтепер він новообраний голова Димерської ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині ворог намагався захопити спостережний пункт

Підозрюваний повідомляв російським військовим про учасників АТО, територіальної оборони та депутатів з-поміж місцевих жителів.

Державне бюро розслідувань розслідує понад 230 проваджень за державну зраду. Дві третини з них - у Донецькій та Луганській областях. З початку повномасштабної війни Росії проти України слідчі порушили 154 кримінальні провадження за держзраду. Ще 81 - за колабораціонізм. Серед фігурантів - голови сільських рад, депутати різних рівнів, посадовці, судді, правоохоронці та військовослужбовці. Найбільше зрадників виявило територіальне управління Краматорська - 109 проваджень на держзраду і 74 - за колабораційну діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Димерського ставленика росіян судитимуть за співпрацю з окупантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути