Ексклюзиви
субота, 25 березня 2023 12:21

Спецтема: Війна Росії проти України

"Депортація дітей є геноцидом": французький юрист прокоментував ордер на арешт Путіна

"Депортація дітей є геноцидом": французький юрист прокоментував ордер на арешт Путіна
Французький юрист Еммануель Доуд впевнений, що російський диктатор Володимир Путін винен у злочині геноциду. Фото: dw.com

Депортації дітей є складовою злочину геноциду. Вивезення частини населення для асиміляції достатньо, щоб кваліфікувати це як геноцид.

Зокрема, йдеться про факти депортації українських дітей. Про це в інтерв'ю Голосу Америки сказав французький юрист Еммануель Доуд.

Саме він подав позов до Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо незаконного вивезення українських дітей у РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після рішення суду в Гаазі Україна отримує "сигнали" від РФ: омбудсмен розповів про повернення українських дітей

"Забрати дітей силою, депортувати, вивезти їх до РФ, віддати російським усиновлювачам, розірвати всі зв'язки ‒ і психологічні, і фізичні ‒ з їхніми батьками, з українським народом, з історією. Так, це називається асиміляцією частини української нації і тому це можна назвати геноцидом", ‒ сказав юрист.

Він нагадав, що телебачення РФ показувало кадри, як російські військові фактично штурмують дитячі будинки в Україні і забирають дітей, саджають їх до армійських вантажівок, а потім ці діти появляються в Росії.

За його словами, усиновлення, що ґрунтуються на злочинах, не мають юридичної сили, проте повернути назад українських дітей буде складно.

"Це буде непросто, будуть дуже складні рішення та ситуації, але я думаю, що це не буде неможливим", ‒ зазначив Доуд.

Він також наголосив, що вірить у притягнення російського диктатора Володимира Путіна до відповідомльності за геноцид українців.

17 березеня МКС видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Кожна країна, яка є членом Міжнародного кримінального суду, в разі появи фігурантів на їхній території повинна арештувати їх і видати МКС.

Зараз ви читаєте новину «"Депортація дітей є геноцидом": французький юрист прокоментував ордер на арешт Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути