середа, 24 жовтня 2012 15:51

Спецтема: Вибухи у Дніпропетровську

Справу про дніпропетровські вибухи передано до суду - Войцишен

Справу про дніпропетровські вибухи передано до суду - Войцишен
Заступник генпрокурора підкреслив, що досудове слідство проведено у встановлені терміни. Фото: file.liga.net

Слідство у справі про квітневі теракти в Дніпропетровську завершено, справу направлено до Вищого спеціалізованого суду України для визначення підсудності.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Віктор Войцишен.

"Справу завершено і направлено до Вищого спеціалізованого суду", - сказав він на прес-конференції в Дніпропетровську в середу.

"Після вивчення Генеральною прокуратурою 77 томів кримінальної справи затвердили обвинувальний висновок у справі за обвинуваченням Сукачова і Федоряка у створенні терористичної групи, у виготовленні вибухових пристроїв, у скоєнні трьох замахів і восьми терористичних актів у містах Харкові, Дніпропетровську та Запоріжжі, жертвами яких стали 35 людей, ще одна людина загинула, а також загрози скоєння вибухів у містах Донецьку та Дніпропетровську", - сказав Войцишен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дніпропетровські терористи почали голодування

Він зазначив, що в кримінальній справі висунуто звинувачення Льву Просвіріну і Дмитру Реві, які виступили спільниками у скоєнні терактів.

Заступник генпрокурора підкреслив, що досудове слідство проведено у встановлені терміни.

За його словами, у кримінальній справі об'єднано 8 кримінальних справ, в яких розглядалися 26 епізодів, опитано понад 2 тис. свідків, проведено 228 експертиз, 59 обшуків, 41 виїмка документів і матеріалів, відтворено 20 епізодів обставин вчинення злочинів.

"Кримінальну справу направлено до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності", - сказав Войцишен.

Нагадаємо, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, постраждала 31 людина (у тому числі 10 підлітків), 26 із них госпіталізували. Слідчі СБУ розслідували кримінальну справу, порушену прокуратурою за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Всі вибухові пристрої заклали в бетонні урни.

Зараз ви читаєте новину «Справу про дніпропетровські вибухи передано до суду - Войцишен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути