Ексклюзиви
понеділок, 24 квітня 2023 07:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Де наступали загарбники минулої доби: новини від Генштабу

Де наступали загарбники минулої доби: новини від Генштабу
Українські війська відбивають атаки противника. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники продовжують обстрілювати українські міста і села вздовж усієї лінії фронту.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка поки залишається без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань противника там не виявлено. Про це вранці 24 квітня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей певну кількість своїх військ. За добу росіяни там обстріляли 11 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Дев'ять населених пунктів були під ворожими обстрілами на Куп'янському напрямку. На Лиманському напрямку минулої доби противник наступальних дій не проводив. Артилерійських обстрілів зазнали сім населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі повідомили, де тривають найзапекліші бої

"На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Також, протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії на околицях населених пунктів Григорівка, Богданівка та Іванівське. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Новодмитрівка, Костянтинівка та Нью-Йорк Донецької області", ‒ йдеться у повідомленні.

Загарбники також намагалися наступати на Авдіївському напрямку. Бойові дії тривали в районах Новокалинового та Первомайського Донецької області. Успіху там ворог не мав, зазнав великих втрат. Росіяни обстріляли райони восьми населених пунктів.

Протягом доби українські захисники відбили численні атаки противника у північній і центральній частинах Мар'їнки, а також в районі Новомихайлівки Донецької області. У той же час, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Побєда, Новомихайлівка та Парасковіївка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв Богоявленку, Новоукраїнку, Вугледар, Золоту Ниву, Пречистівку, Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. За добу загарбники обстріляли там понад 40 населених пунктів. Пошкоджено близько 25 житлових будинків. Є поранені серед мирних громадян.

Протягом минулої доби російські загарбники завдали одного ракетного та 46 авіаційних ударів по Україні.

Ворог також здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 24 квітня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Де наступали загарбники минулої доби: новини від Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути