Ексклюзиви
субота, 03 травня 2014 10:39

"Навіть якщо Пу зважиться на військову агресію, то народ не переможе" – одеситка
15

Фото: Олена Шурхаєва

Вчора в Одесі на Соборній площі зібралися футбольні фанати, щоб пройти містом на стадіон з маршем і гаслами своєї команди. Одночасно планували організувати марш за Єдину Україну.

До фанатів приєдналося багато одеситів. Охороняти їх зголосилися представники самооборони міста, бо боялися провокацій подібних тим, що відбувалися у Харкові.

"Все, що у самооборони було - щити і каски. Якщо ви представляєте Одесу, то на Соборку виходить Грецька вулиця. Коли колона почала виходити з Соборки, з Грецької налетіли колоради. Але вони були не з палицями, а з вогнепальною зброєю. Наші хлопці почали тут же робити барикаду із сміттєвих контейнерів, бити бруківку. Там Грецька площа кругла і колоради хотіли пройти в обхід через провулки і Дерибасівську. Наші побігли туди і почали там будувати барикади. Кидали каміння у відповідь на автомати. Багато вогнепальних поранень. Я бачила трьох загиблих від вогнепалу. На дах ТЦ "Афіни" на площі забрався рашист і з пістолета почав стріляти в нашу сторону. Міліція спочатку була. Причому била наших пацанів, які були тільки з палицями, ми їм кричали, що там автомати, але вони їх не чіпали. А потім, коли все стало переміщатися на Дерибасівську, взагалі віддалилися",– розповідає учасниця подій Олена Шурхаєва.

Фанати і одесити почали просуватися до Куликового поля. Там знаходилося кілька десятків проросійськи налаштованих осіб. "Колоради" забігли в Будинок профспілок і почали стріляти з вікон. Двох хлопців відразу убили. Почали кидати згори коктейлі молотова. Одним із них підпалили двері і пожежа пішла по будівлі.

"Наші хлопці , це все ж щось. Такий дух! Я тепер точно знаю, що навіть якщо Пу зважиться на військову агресію, то народ не переможе. Коли хлопчаки з іграшковою зброєю, зробленою із гілок дерев чи з дорожніх знаків з криком "Слава Україні" кидалися на автомати, то Україну нікому не вдасться здолати! Я перев'язала голову десь 50-річному чоловікові. Кажу йому: "Давайте відведу до швидкої". Він окуляри назад одягнув і каже "Яка швидка?", і знову на барикаду. А хлопчаки. Одному, не сильно правда, каменем теж голову пробило, я його рану опрацювала, кажу: "Як ти? Підемо до швидкої? А він волосся куйовдить і питає: "Як у мене зачіска? А то мені дівчисько одне там сподобалося", – пояснює жінка.

Говорить, у Будинку Профспілок серед загиблих "колорадів" жодного одесита не було. Там були переважно російські громадяни і мешканці Придністров'я, а також кілька українців, але із інших регіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Навіть якщо Пу зважиться на військову агресію, то народ не переможе" – одеситка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути