неділя, 04 грудня 2022 13:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов назвав єдину "гарантію безпеки" для Росії

Данілов назвав єдину "гарантію безпеки" для Росії
Секретар РНБО України Олексій Данілов вважає, що єдиною "гарантією безпеки" для Росії може бути гуманізм європейської судової системи. Фото: facebook.com/danilov.oleksiy

Єдиною гарантією для Росії може бути тільки "гуманізм європейської судової системи ‒ після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари".

Так розмови про "гарантії безпеки" для РФ прокоментував секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов. Про це він написав у Facebook.

За його словами, потрібно "гарантувати безпеку світу від так званої Росії, а не навпаки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО: Україні потрібні ракети дальністю 800 км і більше

"Країні-терористу та вбивці хочуть надати гарантії безпеки? Замість Нюрнбергу – підписання угоди з РФ і рукостискання? Українська кров на руках Путіна не завадить business as usual? Дивна логіка підкилимної дипломатії, час якої скінчився", ‒ пише Данілов.

Він також нагадав: коли ти беззбройний, ти не становиш загрозу.

"Денуклеаризована й демілітаризована так звана Росія – краща гарантія миру для Європи та світу. Єдина гарантія для РФ – це гуманізм європейської судової системи, після вироку в Гаазі не передбачено смертної кари", ‒ додав Данілов.

Росіяни мають відчути на собі таке ставлення, яке було до німців після Другої світової війни. А керівництво РФ обов'язково має опинитися на лаві підсудних за розв'язання війни проти України та скоєні воєнні злочини. Про це в ефірі національного телемарафону сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Україна не піде на жодні компроміси з Росією, оскільки це лише відтермінує у часі небезпеку для нашої країни. Схиляти Україну до компромісів з Росією, яка чинить звірства проти українського народу, є неподобством. Про це сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на Київському безпековому форумі 1 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Данілов назвав єдину "гарантію безпеки" для Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути