Ексклюзиви
неділя, 28 липня 2024 08:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: Генштаб повідомив про ситуацію на різних напрямках

Що відбувається на фронті: Генштаб повідомив про ситуацію на різних напрямках
На різних ділянках фронту тривають запеклі бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті загалом зафіксовано 129 бойових зіткнень.

Російські загарбники завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетних удари із застосуванням двох ракет. Ворог також завдав 74 авіаудари, зокрема скинув 101 КАБ. Про це вранці 28 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Крім цього, росіяни здійснили 4883 обстріли, з них 129 - із реактивних систем залпового вогню.

Минулої доби авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу противника, також уразили артилерійську систему, радіолокаційну станцію та два засоби ППО ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з найбільших механізованих атак: в ISW проаналізували бої біля Костянтинівки

На Харківському напрямку загарбники продовжували наступальні та штурмові дії, загалом відбулося дев'ять бойових зіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Глибоке, Тихе та Вовчанськ Харківської області.

На Куп'янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу склала три. Сили оборони відбивали атаки ворога в районі Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 14 атак противника в районах Новосергіївки Харківської області, Макіївки, Невського Луганської області; Тернів Донецької області.

На Сіверському напрямку Силами оборони відбито вісім атак в районах населених пунктів Верхньокам'янське та Спірне.

На Краматорському напрямку українські захисники зупинили шість спроб противника прорвати оборону ЗСУ в районах Іванівського та Андріївки Донецької області.

Ворог 28 разів намагався вклинитися в українську оборону на Торецькому напрямку в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне.

На Покровському напрямку українськими захисниками відбито 29 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Веселе, Сергіївка, Яснобродівка, Воздвиженка, Тимофіївка, Новоселівка Перша та Калинове, де ворог намагався витіснити українські підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка та Парасковіївка, де ворог 18 разів намагався прорвати оборону ЗСУ.

На Времівському напрямку противник здійснив сім безуспішних спроб прорвати оборону українських військ у напрямку населених пунктів Костянтинівка та Роздольне Донецької області.

На Оріхівському напрямку відбулось чотири бойових зіткнення в районі Малої Токмачки та Новоандріївки Запорізької області.

На Придніпровському напрямку ворог намагається атакувати українські позиції в острівній зоні. Протягом минулої доби здійснив три невдалі атаки на позиції Сил оборони.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями, противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

"Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення", - зазначили у Генштабі.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 28 липня склали 574 690 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1180 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила 13 танків, 21 бойову броньовану машину та 51 артилерійську систему.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: Генштаб повідомив про ситуацію на різних напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути