пʼятниця, 05 серпня 2022 18:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У ворога гострий дефіцит солдатів: подробиці

У ворога гострий дефіцит солдатів: подробиці
Чотири ворожі носії ракет "Калібр" чатують у двох морях - Генштаб. Фото: Міноборони РФ

В акваторії Чорного й Азовського морів російські окупанти продовжують тримати в бойовій готовності чотири носії крилатих ракет морського базування.

Корабельне угруповання противника основні зусилля зосереджує на підтриманні сухопутного угруповання, блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря та ураженні військових об'єктів та елементів інфраструктури в глибині території України, інформує Генштаб ЗСУ у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові допускають подальші удари по Антонівському мосту: назвали причину

Ворог здійснив спробу наступу в напрямку на Лозове, однак дістав рішучу відсіч від ЗСУ й відійшов.

На Південнобузькому напрямку окупанти обстрілювали райони населених пунктів Посад-Покровське, Степова Долина, Лупареве, Новомиколаївка, Новогригорівка, Червона Долина, Зелений Гай, Андріївка, Трудолюбівка, Нововоронцовка, Тополине, Потьомкине, Ольгине, Нікополь.

Також задіяв авіацію для ударів неподалік Лозового, Великого Артакова й Андріївки.

"Противник наявними засобами вогневого ураження намагається утримати зайняті позиції та не допустити створення нашими підрозділами сприятливих умов для контрнаступу", – ідеться в повідомленні.

Для виявлення позицій наших підрозділів і корегування вогню артилерії росіяни активно застосовують безпілотні літальні апарати.

"Наші підрозділи продовжують успішні виконання ракетно-артилерійських вогневих завдань на визначених напрямках. Противник відчуває гострий дефіцит навченого й хоч якось мотивованого поповнення для підрозділів, що зазнають втрат внаслідок ведення війни в Україні", – підкреслили у зведені за 5 серпня.

Українські військові тримають оборону на всій лінії фронту. А на деяких напрямках переходять у контрнаступ.

Проте окупанти продовжують штурмувати позиції ЗСУ на сході. Про це свідчить карта бойових дій Deepstatemap станом на 5 серпня.

За даними карти, на сході України продовжуються активні бої. Зокрема, у Харківській області російська армія намагається повернутися до покинутих раніше позицій. Але ЗСУ відкидають атаки ворога.

Зараз ви читаєте новину «У ворога гострий дефіцит солдатів: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути