вівторок, 22 листопада 2022 09:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Чорноморський флот РФ не може почуватися безпечно – британська розвідка

Чорноморський флот РФ не може почуватися безпечно – британська розвідка
Чорноморський флот Росії більше не може почуватися безпечно навіть на узбережжі РФ. Фото: eastnews.ua

Чорноморський флот Росії більше не може почуватися безпечно навіть на узбережжі РФ після вибухів на нафтовому терміналі у Новоросійську та через вразливість своїх десантних кораблів.

18 листопада російські та українські ЗМІ повідомили про напад на нафтовий термінал у порту Новоросійськ на чорноморському узбережжі Росії. Поряд із ним розташована велика база Чорноморського флоту РФ, зазначає міноборони Великої Британії у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буде багато" – Укроборонпром анонсував нові "привіти" окупантам

Чорноморський флот переніс багато своїх операцій на підводних човнах до Новоросійська після того, як влітку Україна завдала удару по базі в Севастополі в окупованому Криму. Російське командування, ймовірно, буде стурбоване загрозами для флотилії десантних кораблів, що базується в Новоросійську. Ці судна є відносно вразливими без супроводу та відіграють важливішу роль у постачанні російських сил в Україні після пошкодження Кримського мосту в жовтні.

"Повні подробиці цього інциденту поки що невідомі. Однак будь-яка демонстрація Україною здатності загрожувати Новоросійську, швидше за все, стане подальшим стратегічним викликом для Чорноморського флоту. Це також ще більше підірве і без того зменшений морський вплив Росії в Чорному морі", – підсумували у британській розвідці.

Російський Чорноморський флот знизив активність після атаки морських дронів у жовтні. Обидва російські фрегати не виходять з порту. До патрулювання їх не залучають, пишуть OSINT-дослідники у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Чорноморський флот РФ не може почуватися безпечно – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути