пʼятниця, 03 березня 2023 09:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Чому РФ не завдала масованого удару по Україні у річницю вторгнення ‒ Данілов розказав

Чому РФ не завдала масованого удару по Україні у річницю вторгнення ‒ Данілов розказав
Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що росіяни бережуть високоточні ракети. Фото: lb.ua

Росія на річницю повномасштабного вторгнення не вдалася до масованого обстрілу України через те, що економить високоточні ракети.

Відсутність масованих обстрілів останнім часом свідчить про те, що ракет в РФ залишилось не так багато. Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масовані ракетні атаки можуть залишитися у минулому - Гуменюк

"Спроможності, які були у Росії ще на 24 лютого 2022 року, і спроможності зараз, що стосуються можливості нанесення масованих ударів, вже зовсім інші. Ми неодноразово говорили, що у Росії лишається не так багато високоточних ракет, якими вони раніше вбивали наших дітей, жінок, цивільне населення. Вони бережуть ракети", ‒ зазначив Данілов.

За його словами, нині вже є розуміння, що жодні дії ворога щодо прив'язки до певних дат абсолютно не впливають на обороноздатність та міцність України.

"Вони відмовилися від обстрілів саме 24 лютого. Але це ж не значить, що вони відмовились від війни. Вони її ведуть, кожного дня здійснюють терористичні напади на наші міста ‒ на Харків, Херсон та багато інших міст, які знаходяться на території Донецької та Луганської областей. Ракети долітають до Хмельницького та інших наших міст", ‒ додав Данілов.

Окупаційна армія Росії не припиняє обстрілювати територію України. Минулої доби, 2 березня, завдала 31 авіаційний та три ракетних удари. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

У п'ятницю вранці, 3 березня, в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. Усі області "почервоніли" через активність ворожої авіації.

Зараз ви читаєте новину «Чому РФ не завдала масованого удару по Україні у річницю вторгнення ‒ Данілов розказав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути