вівторок, 27 грудня 2011 14:28

Чоловіку на Рівненщині відірвало руку, коли той розбирав міну

Чоловіку на Рівненщині відірвало руку, коли той розбирав міну

У райцентрі Березне на Рівненщині готуються до евакуації близько 2 тисяч людей. Учора 26 грудня по обіді в одному з будинків на вулиці Грушевського пролунав вибух. Це здетонувала мінометна міна, яку розбирав 42-річний місцевий Володимир Усач.

На вибух до садиби збіглися сусіди. Непритомного чоловіка знайшли у калюжі крові на подвір'ї – йому відірвало одну руку, а іншу поранило уламками міни. Покаліченого господаря доправили до районної лікарні.

У господарстві Володимира при обшуку знайшли цілий арсенал боєприпасів. Міліціонери та рятувальники обійшли три підсобні приміщення і виявили там понад 340 снарядів різного калібру, детонатори до них.

"За висновком експертів дані предмети відносяться до першої категорії – надзвичайно небезпечних. Тому огляд було припинено, а 27 грудня в Березне прибула команда піротехніків," - розповів Дмитро Мельник з обласного управління МНС. – "Вони мають обстежити боєприпаси, обережно винести їх звідти та вивезти для подальшого знешкодження".

Оскільки небезпечну знахідку виявили у приватному секторі, його мешканців уже попередили про евакуацію. Людям доведеться тимчасово залишити свої домівки у радіусі 800 метрів від оселі Усача.

Звідки у чоловіка такий склад боєприпасів та що він збирався із ним робити – нині з'ясовує міліція. Сам потерпілий говорити не може, бо перебуває у реанімаційному відділенні. У руках чоловіка здетонувала мінометна міна калібру 82 мм.

Нагадуємо, 12 жовтня у райцентрі Сарни на Рівненщині евакуювали населення чотирьох кварталів. Тоді у центрі міста піротехніки знешкодили 250-кілограмову німецьку авіабомбу.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіку на Рівненщині відірвало руку, коли той розбирав міну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути