неділя, 24 червня 2018 14:17

Чоловік жбурнув гранату в житловий будинок

Чоловік жбурнув гранату в житловий будинок
Від вибуху в сусідньому будинку падали речі зі столу. Фото: npu.gov.ua

У Глухові Сумської області колишній військовослужбовець кинув гранату у під'їзд житлового будинку.

Про це повідомила речник обласної поліції Ельвіра Біганова в ефірі "112 Україна".

"Подія сталася учора в 22:20 у Глухові... Потужний вибух стався внаслідок розриву бойової ручної гранати. На щастя, ніхто з мешканців будинку не постраждав. Значних пошкоджень зазнали двері, стіни та вікна. Вибух був настільки потужний, що в одній з квартир будинку впала літня жінка, а в сусідньому будинку зі столу звалилася лампа. Фахівці-вибухотехніки стверджують: якщо б у цей час у під'їзді перебувала людина, шансів вижити у неї б не було,радіус ураження складав до 30 метрів.

Ми встановили особу, яка жбурнула гранату у під'їзд. Це один із трьох колишній військовослужбовців, які у цьому мікрорайоні винаймали квартиру. Вони перебували у стані сильного алкогольного сп'яніння. Із жителем будинку, де стався вибух, влаштували словесний конфлікт. Колишній військовослужбовець повернувся додому, узяв гранату і жбурнув у під'їзд, де мешкав чоловік", - розповіла Біганова.

Поліція знайшла у квартирі гранату та пристрій для куріння марихуани. Чоловік і приятелі зізналися у скоєному. Його затримали й оголосили про підозру. Загрожує до 7 років ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує зброя на українському чорному ринку

Станом на січень 2018 року в Україні офіційно зареєстровано близько 800 тис. одиниць вогнепальної зброї. Ідеться про мисливські гладкоствольні рушниці й мисливські нарізні гвинтівки. Володіють нею 663 тис. українців.

В "Українській асоціації власників зброї" переконані, що на руках у громадян може бути до 5 мільйонів одиниць незареєстрованої легкої вогнепальної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік жбурнув гранату в житловий будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути