середа, 27 червня 2012 08:37

Чоловік, який помер 17 років тому, продав квартиру у Дніпропетровську

Чоловік, який помер 17 років тому, продав квартиру у Дніпропетровську
Доньку та дружину нові власники виселяють. Фото: gazeta.lviv.ua

У Дніпропетровську мати і донька лишились без житла: поки вони були у лікарні, їхню квартиру продали невідомі, підробивши довіреності, повідомляє ТСН. За документами, дозвіл на продаж житла підписав і їхній батько, який помер 17 років тому.

Три приватні нотаріуси не побачили нічого дивного у документах і завірили продаж квартири. Жінок уже почали виселяти, та на їхній захист стали сусіди. Шоковані мати з дочкою кажуть, спочатку подумали, що сталося непорозуміння. Поки до них не навідалися нові власники з погрозами.

"З трьома чоловіками прийшла, стукала в двері. Один раз вона каже 80 тис. гривень, інший раз – 30 тис. євро. Гроші вимагала, які вона нібито нам давала, і виселення. Я була в лікарні, я взагалі не могла отримати. У мене немає грошей. Звідки вони в мене?", - питає потерпіла Ганна Заєць.

На цю двокімнатну квартиру у спальному районі Дніпропетровська пані Раїса працювала все життя. Житло отримала за сумлінну працю на місцевому заводі. Нині налякані жінки забарикадувалися у власній оселі, та кілька тижнів не виходили на вулицю.

"Я квартиру цю отримала не за красиві очі, а заробила її. Приватизували з чоловіком. Я працювала, отримала пенсію. Думала хоч відпочину трохи. Ось це відпочила. Приходимо, а нам принесли пакет документів на виселення", - бідкається власниця квартири Раїса Заєць.

Ошуканим жінкам узялися допомагати всі сусіди багатоповерхівки. Під охороною сусідів жінки пішли до прокуратури. Там з'ясували, що продаж квартири шитий білими нитками. Доручення на майно дали не лише мати з дочкою, а й батько, який давно помер. Три приватні нотаріуси оформили оборудку.

"Батько помер 17 років тому. Мати з донькою вступили у спадщину. Але не переоформляли її через БТІ у зв'язку зі скрутним становищем. Тому шахраї були вимушені оформлювати довіреності також на мертвого батька", - розповів заступник прокурора Ленінського району Дніпропетровська Олексій Новиков.

Прокуратура вже зупинила продаж квартири. Нині шукають усіх причетних до шахрайства, зокрема, з'ясовують, причетність нотаріусів. Якщо провину зловмисників доведуть, їм загрожуватиме до 8 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік, який помер 17 років тому, продав квартиру у Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути