пʼятниця, 21 жовтня 2022 08:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Чого чекати Україні від майбутнього саміту G20 ‒ Кулеба зробив прогноз

Чого чекати Україні від майбутнього саміту G20 ‒ Кулеба зробив прогноз
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба каже, що рішення саміту G20 не зможуть вплинути на перебіг війни в Україні. Фото: dw.com

На майбутньому саміті G20 не будуть ухвалені рішення, які могли б серйозно вплинути на перебіг війни в Україні.

Адже нині все вирішується на полі бою. Про це в ефірі національного телемарафону сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Gazeta.ua.

Головним завданням дипломатів він назвав забезпечити максимальну ізоляцію країни-агресора Росії.

"Що б хто не намагався вирішити на G20 з точки зору ситуації в російсько-українській війні, там не можуть бути ухвалені ніякі рішення, які серйозно вплинули б на її перебіг. Там обговорюватимуться інші питання, але те, що важливо саме для нас безпосередньо з точки зору війни, – вирішується на полі бою", – сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба закликав прем'єра Ізраїля надати Україні ППО і ПРО

Щодо формату участі в саміті президента Володимира Зеленського й можливих контактів іноземних лідерів із російським диктатором Володимиром Путіним, то український міністр каже, що ці питання "в роботі".

Міністр нагадав, що кілька місяців тому в Індонезії відбулася зустріч глав МЗС країн G20. Їй передувала дуже велика і скрупульозна робота, щоб навіть у такому форматі РФ почувалася максимально ізольованою і не могла серйозно впливати на якість прийнятих рішень.

"Зрештою це на рівні міністрів вдалося зробити. Саме така робота триває і зараз у контексті проведення саміту G20. Тобто, як зробити так, щоб Путін почувався максимально ізольованим і щоб РФ не могла деструктивно впливати на ті рішення, які будуть ухвалені на саміті", – наголосив Кулеба.

Американські чиновники роблять усе можливе, щоб президенти США й Росії Джо Байден і Володимир Путін навіть випадково не перетнулися на саміті G20 в Індонезії. У Білому домі кілька тижнів дискутують, чи може бути Путін на саміті. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела.

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк закликає вигнати Росію з міжнародної "Групи двадцяти". Саміт G20 відбудеться на індонезійському острові Балі у листопаді. Подоляк вважає, що світові лідери мають покласти край ru-лицемірству.

Зараз ви читаєте новину «Чого чекати Україні від майбутнього саміту G20 ‒ Кулеба зробив прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути