Ексклюзиви
пʼятниця, 29 липня 2022 21:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Кількість загиблих в Оленівці зросла

Кількість загиблих в Оленівці зросла
Росіяни кажуть, що загинуло понад 50 українських захисників. Фото: "Суспільне"

За даними росіян, від вибуху в колонії для військовополонених в Оленівці загинуло понад 50 українських захисників.

Кількість поранених невідома, ідеться у спільній заяві українських силових відомств.

Раніше називали близько 40 загиблих.

"Жоден працівник колонії, бойовик ДНР чи російський військовий, що охороняли приміщення, згідно з коментарями російської сторони внаслідок вибуху не постраждав. Одразу після вибуху Росія звинуватила Україну в обстрілі виправної колонії з використанням американської зброї та вбивстві українських військових", – ідеться в повідомленні.

Це організоване вбивство українських військовополонених. Про це свідчить багато задокументованих доказів. Бійців спеціально перевезли в нове приміщення незадовго до вибуху. Про це свідчить також аналіз характеру ушкоджень і руху вибухової хвилі, перехоплення телефонних розмов бойовиків, відсутність обстрілів у цьому місці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських полонених звозили до Оленівки кілька днів – ЗМІ

Від Організації об'єднаних націй і Міжнародного Комітету Червоного Хреста, які виступали гарантами життя та здоров'я українських військовополонених, вимагають негайно відреагувати на цей теракт.

"Негайно направити представників Організації Об'єднаних Націй, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини й представників Об'єднаного центру з пошуку й звільнення полонених на територію колонії в селище Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області з метою інспекційної місії", – додали у спільній заяві.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії в окупованій Оленівці Донецької області. Про це повідомив лідер руху "Азов" Андрій Білецький. Так прокоментував заяву окупантів про загибель українських військовополонених нібито внаслідок удару ЗСУ по колонії. Білецький наголосив, що Росія заздалегідь спланувала цей "віроломний акт". Також від імені підрозділів "Азову" він оголосив "полювання" на кожного причетного до масового убивства.

Зараз ви читаєте новину «Кількість загиблих в Оленівці зросла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути