пʼятниця, 18 листопада 2022 09:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Чим займається РФ після втечі з правобережжя Херсонщини – британська розвідка розповіла

Чим займається РФ після втечі з правобережжя Херсонщини – британська розвідка розповіла
Російські загарбники проходять доукомплектацію та готують оборону на більшості територій в Україні. Фото: eastnews.ua

Після того як російські окупанти відступили з правого берега Дніпра на Херсонщині, вони проходять доукомплектацію та готують оборону на більшості територій в Україні.

Зокрема, російські сили збудували нові траншейні системи біля кордону з Кримом, а також біля річки Сіверський Донець між Донецькою та Луганською областями. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки 18 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських окупантів в Україні

"Деякі з цих місць розташовані на відстані до 60 кілометрів позаду поточної лінії фронту. Це свідчить про те, що російське командування готується на випадок подальших великих українських проривів. Цілком ймовірно, що Росія спробує зрештою передислокувати частину сил, відновлених із Херсона, для посилення та розширення своїх наступальних операцій поблизу міста Бахмут у Донецькій області", – зазначили у британській розвідці.

Збройні сили України продовжують контрнаступ на сході та просуваються в Луганській області. Накопичують танкові групи біля лінії фронту.

На Донбасі не припиняються важкі бої та ворожі штурми, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни (ISW). Окупанти продовжили штурмувати Бахмут, але успіхів не мають.

Тривають контрнаступальні операції ЗСУ в напрямку Сватового та Кремінної. Міністерство оборони Росії заявило, що російські авіаційні та артилерійські удари запобігли атакам українських військ у напрямку Новоселівського та Коломичихи, біля Макіївки, Майданчика та Червонопопівки.

Зараз ви читаєте новину «Чим займається РФ після втечі з правобережжя Херсонщини – британська розвідка розповіла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути