пʼятниця, 17 червня 2011 11:23

Чилійський вулкан вкрив Аргентину попелом
8

Фото: Фото: Reuters

Десятки мальовничих колись гірськолижних курортів країни вкрилися товстим шаром попелу. На вулицях чути гуркіт виверження вулкана чилійського Пуйеуе, що прокинувся на початку червня. Муніципальна влада закликає населення не залишати будинків і зберігати спокій. Скільки триватиме виверження і разом з ним дощ з попелу, сказати ніхто не може.

Але вже зараз ясно, що активність вулкана може зірвати зимовий сезон в Сан-Карлосі-де-Барілоче. Це місто і його околиці називають аргентинською Швейцарією. Тут знаходиться і один з найбільших в Аргентині національних парків. Збитки, завдані місцевій екології, не піддається точному підрахунку, пише Белтелерадиокомпания.

Вулкан Пуйеуе розташований в 870 км на південь від Сантьяго де Чилі, недалеко від кордону з Аргентиною. Останнє виверження сталося в 1960 році після землетрусу силою 9,5 балів. Зараз сейсмологи також попереджають про можливий землетрус.

Зараз ви читаєте новину «Чилійський вулкан вкрив Аргентину попелом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути