понеділок, 06 квітня 2015 11:35

Черговий "гумконвой" Росія відправить одразу після Великодня

Черговий "гумконвой" Росія відправить одразу після Великодня
Фото: REUTERS

Відправку чергового "гуманітарного конвою" на окупований Донбас у Росії запланували на 16 квітня. Про це повідомив глава МНС РФ Володимир Пучков, передає УНІАН.

"16 квітня ми відправляємо чергову колону з гуманітарним вантажем. Необхідно уточнити склад вантажу за потреби, щоб максимально швидко завершити в постраждалих регіонах відновлювальні роботи. Енергетика, водопостачання, всі соціальні інститути мають працювати", - сказав Пучков.

За його словами, необхідно організувати взаємодію з "колегами" на території України, а також Червоного хреста, ОБСЄ та інших служб.

Нагадаємо, Росія з літа 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбасі так звані "гуманітарні конвої" - колони вантажівок, вміст яких нікому невідомо, оскільки українські прикордонники, митники, а також представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не мають можливості оглядати вантажі. У РНБО заявляють, що всі російські "гумконвої" є лише підтримкою бойовиків. Головним чином, вантажівки ввозять на підконтрольні терористам території боєприпаси, сухі пайки, зброю.

Останній з російських "гуманітарних конвоїв", відправлений на Донбас 2 квітня, складався з 42 транспортних засобів, з яких 38 - вантажівки, ще чотири - машини супроводу. Він завіз в Україну небезпечний вантаж – гербіциди.

Зараз ви читаєте новину «Черговий "гумконвой" Росія відправить одразу після Великодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути