Ексклюзиви
середа, 09 січня 2013 15:42

Через вибух у львівському університеті припинили навчання
5

Фото: Фото Павла Паламарчука

Сьогодні, о 5.30 ранку в приміщенні котельні на території університету "Львівська політехніка" на вул. Устияновича 5, у Львові, стався вибух газоповітряної суміші. Він залишив без опалення 17 навчальних корпусів та Будинок органної музики. Єдиного потерпілого оператора котельні у стані середньої важкості доправили у 8-у міську клінічну лікарню Львова.

"Він госпіталізований у наше нейрохірургічне відділення. Має поєднану травму: травму голови та струс мозку, а також легкий опік. Загрози життю немає", - повідомив головний лікар 8-ї міської клінічної лікарні Василь Обаранець.

Причини вибуху в котельні з'ясовують.

"Там було двоє кочегарів. Жоден із них не зрозумів, що сталося. Запевняють, усе було справне. В той час як зірвався котел один із робітників знаходився хвостовому відсіку, інший перевіряв насос. В останнього ні подряпини. Викликали нас охоронці університету, коли побачили, як знесло від вибуху дах котельні позаду головного корпусу. Пожежа охопила усе приміщення котельні площею 600 квадратних метрів. 86 людей та 16 одиниць техніки гасило вогонь годину. Житлові будинки не заділо — відстань до найближчого 60 метрів", - пояснив речник управління з питань надзвичайних ситуацій у Львівській області Павло Василенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі підірвали стіну в спортзалі

Через аварію вранці дві години не курсували тролейбуси.

"Ми приїхали на англійську на 8.40 — в аудиторіях холодно, ніхто нам нічого довго не пояснював, пари не проводили. В деканат бігали — усі морозились. Аж потім, коли всі почали розходитись, нам староста подзвонила, сказала, що вибухнула кочегарка. Нас відпустили до 19 січня, але то п'ятниця. Певно прийдемо аж в понеділок 21. Класно, бо сесію на тиждень перенесуть", - розповіла другокурсниця факультету міжнародної інформації Вікторія Гаркава.

Керівництво університету не дає коментарів, журналістів не впускає на місце події.

Зараз ви читаєте новину «Через вибух у львівському університеті припинили навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути