Ексклюзиви
неділя, 30 жовтня 2022 07:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Через удар ЗСУ росіяни сповільнили наступ під Бахмутом – ISW

Російські загарбники, імовірно, знизили темп наступальних операцій під Бахмутом 29 жовтня.

Ворог намагається оговтатися від українського удару днем раніше. Водночас окупанти нібито розпочали наступ у районі Вугледара. Також росіяни могли просунутися поблизу Донецька, ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW)

28 жовтня Сили оборони завдали високоточного удару по ворогу, який готувався до нової атаки на південь від міста біля Майорська. В результаті ліквідували близько 300 російських військовослужбовців. Приблизно 60 поранених загарбників евакуювали до медзакладу Горлівки.

Український Генштаб не повідомляв про жодні російські наземні атаки під Бахмутом ні у ранкових, ні у вечірніх зведеннях, вказали аналітики ISW.

Також російські блогери масово стверджували, що 28–29 жовтня війська РФ розпочали наступ на Вугледар у західній частині Донецької області. Пропагандисти Росії заявляли, нібито їхні сили атакували у напрямку Павлівки з позицій на півдні біля Єгорівки й зі сходу поблизу Микільського.

Деякі російські джерела також говорили, що ЗС РФ "знищили першу лінію української оборони й увійшли на південно-східну околицю Павлівки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW назвав вибухи в Севастополі "стриманою відповіддю" України

Автор: understandingwar.org
  Російські загарбники, ймовірно, знизили темп наступальних операцій під Бахмутом 29 жовтня
Російські загарбники, ймовірно, знизили темп наступальних операцій під Бахмутом 29 жовтня

"Жодне із цих тверджень не містило підтвердження відеофіксації бойових дій. Генштаб України не повідомляв про завдання російськими військами наземних ударів на заході Донеччини 29 жовтня", – апелювали в ISW.

Натомість там зазначили, що напередодні окупаційні сили продовжували поступово відвойовувати територію біля Донецька. На кадрах з геолокацією видно, як російські військові входять на південно-східну околицю Водяного, на північ від облцентру. У росЗМІ стверджували, що їхні війська "захопили ділянку траси М04 і просунулися в районі Невельського та в напрямку до Первомайського", на північний захід від Донецька.

У Генштабі ЗСУ уточнили, що Сили оборони відбивали наземні атаки російських військ на північний схід від Авдіївки в районі Кам'янки, на північ від Донецька біля Водяного й на північний захід – поблизу Невельського.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів у районах 10 населених пунктів Донецької області.

Це Яковлівка, Бахмут, Бахмутське, Олександропіль, Кам'янка, Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка. Успіхами українських військових поділився Генеральний штаб Збройних сил України в ранковому зведенні 30 жовтня.

Українська авіація завдала по ворогу 32 удари. З них 23 по районах зосередження озброєння та військової техніки, три – по взводних опорних пунктах, а також шість – по позиціях протиповітряної оборони противника. Воїни української ППО збили ракету "Іскандер-К" та два ворожі безпілотники "Орлан-10".

Зараз ви читаєте новину «Через удар ЗСУ росіяни сповільнили наступ під Бахмутом – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути