четвер, 07 листопада 2013 16:03

Через свічку на Черкащині загинула 19-річна дівчина

Через свічку на Черкащині загинула 19-річна дівчина
Фото: mns.gov.ua

7 листопада о 00.25 в селі Шевченкове Звенигородського району на Черкащині загинула 19-річна Вікторія Демченко. Це трапилося під час пожежі у будинку, де вона проживала разом з батьками та меншим братом, повідомляють в управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

"Через проблеми із електроенергією в їхньому будинку зникло світло. Мати з донькою запалили свічки. За попередніми даними, одну з них, що знаходилася в кімнаті доньки, не загасили. Першою від їдкого диму в хаті прокинулася 38-річна господарка. Через сильний вогонь та велику температуру відкрити двері до кімнати, де відпочивала донька, жінка не змогла. Рятуючи сина, який також знаходився в будинку, вона вибігла на вулицю та почала кликати на допомогу", - розповів начальник відділу по взаємодії із ЗМІ управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Олег Ткаченко.

На місце пожежі прибула не лише місцева пожежна команда сусіднього села Моринці, а й рятувальники із районного центру. Загоряння ліквідували о третій ночі.

"Нам подзвонив сусід. Він нас і зустрічав біля в'їзду в село, бо там таке глухе місце, що ми б швидко не знайшли. Будинок вже повністю був у вогні. Шифер згорів і вигоріла кімната, де була дівчина. Мати з сином сиділи в дворі на колоді. Тіло дівчини знайшли в тому місці, де було її ліжко. В жінки була істерика. Коли лікарі швидкої допомоги вкололи їй заспокійливе, то трохи змогла розповісти, як усе було. В них пізно ввечері не стало світла. Син, донька й мати спали в різних кімнатах. Перед сном скрізь горіли свічки. Коли вже засинали, мати погасила синову свічку, а дочка попросила свою залишити, бо їй було страшно. Свічка стояла на телевізорі біля ліжка. Можливо, вона сонною зачепила телевізор і свічка впала", - розповів рятувальник Юрій Кожечкін, який був присутній під час ліквідації пожежі.

У сільській раді кажуть, що батьки Вікторії донедавна жили на хуторі Кононово-Івасів, неподалік села Шевченкове.

"В нашому селі влітку придбали цей будинок. Він розташований на провулку Боженка. Вони за нього гроші віддали, а переоформити ще не встигли. Там раніше жила одна жіночка. Господарство було гарне й доглянуте. Сьогодні мама Вікторії Олена заходила в сільську раду. Вся обпечена, і руки, й обличчя. Каже, що дочка спала в одній кімнаті, а вона із сином в іншій. Вночі прокинулася від того, що її ніби щось підкинуло. А вся хата була вже в диму. Сина врятувала. А дочку не встигла. Там уже все палало. Жінка досі в шоковому стані. Батька дівчини вдома не було, він десь на заробітках. Коли будуть похорони, ще не знаємо. Бо її ще не привезли із експертизи", - розповіла секретар сільської ради Людмила Ільченко.

Зараз ви читаєте новину «Через свічку на Черкащині загинула 19-річна дівчина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути