неділя, 22 липня 2012 08:00

Через сильні зливи в Китаї загинули 14 людей

Через сильні зливи в Китаї загинули 14 людей
Дощ у Пекіні. Фото: AFP

Щонайменше 14 людей загинули в результаті сильних злив на півночі і південному заході Китаю, передає в неділю агентство "Синьхуа".

Дощ тривав майже добу. У Пекіні подібних опадів не було вже 40 років, зазначають китайські ЗМІ. В середньому по місту випало 212 міліметрів опадів, найвищий рівень зафіксований у приміському районі Фаншань, там випало 460 міліметрів, передає агентство Reuters.

Багато вулиць опинилися затоплені, рух приватного та громадського наземного транспорту було паралізовано. Метро працювало без перебоїв, вказує Reuters, проте пасажиропотік істотно виріс.

Через негоду в столичному аеропорту було скасовано 475 рейсів, а близько 80 рейсів затримувалися більш ніж на годину. 80 000 пасажирів не змогли вчасно вилетіти з Пекіна.

При цьому, відзначає Reuters, завдяки зливі повітря в Пекіні очистилося від шкідливих домішок і позбувся специфічного їдкого запаху.

Зараз ви читаєте новину «Через сильні зливи в Китаї загинули 14 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути