вівторок, 30 січня 2007 13:47

Через фотографії з літака Путіна почався скандал (ФОТО)
12

Фотографії салону президентського літака Іл-96 потрапили в Інтернет. Знімками вже зацікавилась служба безпеки "Воронежського акціонерного літакобудівного товариства" (ВАЛТ), де зробили цей Іл.

По фотографіях воронежські авіабудівники встановили, що це літак, зроблений ВАЛТ ще 1996 року для першого президента Росії Бориса Єльцина.



- Судячи з фотографій, літак сфотографували не під час проведення технічного огляду у Воронежі, оскільки до нас літак поступає розукомплектований - без посуду, який добре видно на одній з фотографій, - заявили ВАЛТ.

Володимиру Путіну також довелося якийсь час політати на цьому літаку, який дістався йому "у спадок" від Єльцина.


"Іл-96" Путіна коштує близько $40 мільйонів, майже $18 мільйонів - обробка салону горіховим шпоном. З урахуванням витрат на охоронців та інших витрат, витрати на один день президентського міжнародного турне складають близько $1,2 мільйона. Враховуючи велику кількість дзвінків Путіна додому по мобільному телефону і витрати на обслуговування дорогого літака, звички Путіна обходяться в $12 мільйонів на рік. Це більше, ніж витрачав Єльцин.

Сантехніка для літака президента Путіна також не дешева - унітаз, наприклад, коштує майже $75 тисяч, повідомляє NEWSru.com.







































Зараз ви читаєте новину «Через фотографії з літака Путіна почався скандал (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути